Koblížky s domácí čokoládovou polevou

22.02.2021 | 120 min.

Ingredience

Nákupní seznam
300 g hladké mouky
50 g hrubé mouky
2 vejce
30 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
10 ml rumu
60 g měkkého másla
150 ml podmáslí
20 g droždí
3 g soli

Domácí “čokoládová” poleva:

220 ml smetany 33%
100 g cukru krupice
35 g kakaa
1 g skořice

Na dokončení:

1 l oleje na smažení
mrazem sušené maliny
sušená chrpa

Postup

  1. V míse smícháme obě mouky, cukry, sůl a uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme lehce ohřátým podmáslím a lehce zamícháme. Necháme v pokojové teplotě přikryté asi hodinu kynout. Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme asi 30 minut lehce nakynout.
    Koblížky s domácí čokoládovou polevou Koblížky s domácí čokoládovou polevou
  2. Poté rozválíme na silu asi 15 mm a kulatým vykrajovátkem o průměru 7 cm vykrojíme kolečka, ze kterých vykrojíme střed také kulatým vykrajovátkem o průměru 3 cm. Necháme je na pomoučené desce dokynout.
    Koblížky s domácí čokoládovou polevou Koblížky s domácí čokoládovou polevou
  3. Smažíme v oleji při 170 °C, asi 2 minuty z každé strany. Vyjmeme z oleje a dáme na tác s papírovými ubrousky. Necháme zcela vychladnout. Na polevu smícháme v hrnci všechny ingredience a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 1 minutu. Necháme za občasného míchání vychladnout. Ve studené polevě namočíme koblihy do poloviny a necháme na mřížce okapat. Dozdobíme malinami a chrpou.
    Koblížky s domácí čokoládovou polevou Koblížky s domácí čokoládovou polevou

Kategorie:

Dezerty Velikonoce

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky