Pavlova s jogurtem a lesním ovocem

01.03.2021 | 60 min.

Ingredience

Na korpus:

6 bílků (asi 180g)
250 g cukru krupice
15 g citronové šťávy
15 g kukuřičného škrobu

Náplň:

250 g smetany ke šlehání 33%
250 g smetanového jogurtu
1 vanilkový lusk

Na dokončení:

300 g mraženého lesního ovoce
20 g cukru moučka

Postup

  1. Do mísy dáme bílky, cukr krupice, citronovou šťávu a kukuřičný škrob a za stálého míchání tuto směs nad parou zahřejeme asi na 60°C, směs bude horká a cukr musí být zcela rozpuštěný. Mísu vyjmeme z vodní lázně a poté nejlépe šlehačem vyšleháme do pevného a nadýchaného sněhu.
    Pavlova s jogurtem a lesním ovocem Pavlova s jogurtem a lesním ovocem
  2. Na papír na pečení nakreslíme kruh o průměru asi 24 cm, papír dáme na plech a doprostřed kruhu rozetřeme sníh; okraje necháme vyšší. Ihned dáme do vyhřáté trouby, program horkovzduch na 130°C, zavřeme dvířka a teplotu stáhneme na 100°. Pečeme asi 3 a půl až 4 hodiny. Pavlovu necháme ve vypnuté troubě vychladnout.
    Pavlova s jogurtem a lesním ovocem Pavlova s jogurtem a lesním ovocem
  3. Smetanu a vyškrabanou vanilku ušleháme do pevna a poté stěrkou lehce zamícháme smetanový jogurt. Tuto náplň dáme doprostřed upečené a vychladlé Pavlovy; rozetřeme směrem ke krajům. Povrch ozdobíme napůl rozmraženým lesním ovocem a lehce zasypeme moučkovým cukrem. Necháme 1 hodinu v lednici odpočinout a poté podáváme.
    Pavlova s jogurtem a lesním ovocem Pavlova s jogurtem a lesním ovocem

Kategorie:

Pečení

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky