Špenátovo ricottové rustici

01.03.2021 | 120 min.

Ingredience

Náplň:

450 g mraženého listového špenátu
250 g ricotty
5 g sušeného česneku
2 g soli
1 g mletého pepře

Těsto:

250 g hladké mouky
120 g másla
165 g zakysané smetany
2 g soli
1 g majoránky
2 g mleté papriky

Na dokončení:

1 vejce
20 g lněného semínka

Postup

  1. Špenát rozmrazíme a přebytečnou vodu z něj necháme odkapat na cedníku. Dáme do mísy, přidáme ricottu, sůl a koření a pomocí stěrky zamícháme. Hmotu přendáme do cukrářského sáčku, odstřihne špičku asi 3 cm a na plech s papírem na pečení stříkáme 4 dlouhé kulaté válečky na délku plechu. Plech dáme do mrazáku asi na 1 hodinu, válečky musí částečně zamrznout před dalším zpracováním.
    Špenátovo ricottové rustici Špenátovo ricottové rustici
  2. Na těsto dáme do mísy mouku a máslo, přidáme sůl a koření a vypracujeme drobenku. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a rychle a krátce zamícháme do hladkého a nelepivého těsta. To necháme v lednici asi 15 minut odpočinout. Poté těsto rozválíme na pomoučněném vále do obdélníku 40 × 30 cm. Nakrájíme ho na 4 stejně dlouhé a široké pásy, lehce je potřeme rozšlehaným vajíčkem a zamražené válečky do každého pásu zabalíme.
    Špenátovo ricottové rustici Špenátovo ricottové rustici
  3. Opět přendáme na plech s papírem na pečení, potřeme zbylým vejcem a posypeme semínkem. Dáme zpět do mrazáku asi na 10 až 15 minut, poté ostrým nožem nakrájíme na špalíčky asi 3 cm dlouhé a odkládáme je na plech s papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 20 až 25 minut dozlatova. Nejlepší jsou čerstvé, ještě vlažné k pivu, a nebo k bílému vínu.
    Špenátovo ricottové rustici Špenátovo ricottové rustici

Kategorie:

Pečení

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky