Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Májová sněhová roláda

29.04.2021 | 60 min.

Ingredience

Těsto:

200 g bílků
300 g jemného krupicového cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu
2 lžičky vinného octa

Náplň:

300 g smetany ke šlehání 40%
300 g ovoce podle chuti (borůvky, maliny, jahody)

Postup

  1. Bílky (pokojové teploty) začneme na velmi malé otáčky šlehat do chvíle, kdy se začne na povrchu dělat pěna. Pak pomalu po částech přidáváme cukr. Otáčky nezvyšujeme a šleháme na střední stupeň do rozpuštění cukru. Po asi 7 minutách zkusíme promnout mezi prsty, zda jsou krystalky cukru už rozpuštěné. Pak zvýšíme otáčky na maximum a ušleháme pevný lesklý sníh. Nakonec přidáme do hmoty škrob a ocet. Toto vmícháme už jen ručně stěrkou a hned rovnoměrně natřeme na pečící papír. V této fázi je možné posypat i trochou mandlových lupínků.
  2. Troubu si nahřejeme na horkovzduch na 200 stupňů. Po vložení do trouby teplotu hned stáhneme na 160 stupňů. Pečeme asi 25 minut. Roláda musí být na povrchu béžová, křupavá, uvnitř pěnová, ale propečená. Po upečení vytáhneme z trouby a necháme na plechu zcela vychladnout. Poté roládu opatrně překlopíme na utěrku nebo čistý pečicí papír, natřeme ušlehanou smetanou a posypeme nakrájeným ovocem. Pomocí utěrky roládu srolujeme a ozdobíme.
    Roláda Pavlova Roláda Pavlova

Kategorie:

Dezerty a dorty

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky

Mohlo by vám taky chutnat