Linecký rybízový koláč se sněhem

11.05.2021 | 60 min.

Ingredience

Těsto:

280 g hladké mouky
80 g cukru moučka
200 g másla
60 g mletých slaných arašídů nebo vlašských ořechů
4 žloutky
kůra z jednoho citronu

Na sníh:

4 bílky
150 g cukru krupice
30 ml citronové šťávy
10 g kukuřičného škrobu

Na dokončení:

600 až 700 g červeného rybízu
20 g kukuřičného škrobu
50 g cukru krupice

Postup

  1. V míse smícháme mouku, cukr, mleté ořechy, kůru z citronu a máslo a vypracujeme drobenku. Přidáme 4 žloutky a rychle a krátce zamícháme do pevného těsta. Těsto namačkáme do pekáčku vymazaného máslem či olejem, poté lehce několikrát propícháme vidličkou. Na takto připravený základ nasypeme rybíz smíchaný se škrobem a cukrem do stejné vrstvy, a poté pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C asi 35 až 40 min. Základ musí být zcela propečený.
    Linecký rybízový koláč se sněhem Linecký rybízový koláč se sněhem
  2. V míse vyšleháme bílky s citronovou šťávou do pevna a poté postupně zašleháme cukr se škrobem. Tuto hmotu ihned natřeme na právě upečený základ a vrátíme do trouby pod gril na asi 3 až 4 minuty zapéct. Před podáváním můžeme ozdobit dužinou mučenky a lehce pocukrovat.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky