Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou (V, GF, LF)

02.09.2022 | 30 min.

Ingredience

Těsto:

250 g doměkka uvařené a okapané cizrny
250 g arašídového másla (nejméně 90 % arašídů)
100 g hořké čokolády (60 % a více kakaových součástí)
70 g javorového sirupu
20 g kokosového cukru
2 g skořice
2 g soli
2 g jedlé sody

Postup

  1. Cizrnu rozmixujeme nahrubo, přidáme javorový sirup a vymixujeme do hladké kaše. Přidáme arašídové máslo, kokosový cukr, skořici, sůl a jedlou sodu. Dobře zamícháme a úplně nakonec vmícháme na kousky nasekanou hořkou čokoládu.
  2. Z hmoty děláme kuličky o hmotnosti asi 40 g (můžeme si přitom ruce namáčet ve studené vodě, hmota se pak nelepí), dáváme na plech s papírem na pečení a lehce je splácneme.
    Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
  3. Pečeme při 160 °C asi 20 až 25 min. dozlatova. Necháme je na plechu zcela vychladnout.

Poznámka

Je důležité, aby arašídové máslo mělo ve složení nejméně 90 % arašídů. Pokud má méně, do hmoty přidáme 20 g cizrnové mouky během přípravy těsta.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky