Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Skořicová košťata

29.10.2021 | 60 min.

Recept na 10 ks.

Ingredience

Těsto:

125 g hladké mouky
10 g kakaa
20 g cukru krupice
2 g skořice
2 g mletého anýzu
1 g soli
125 g másla
100 g plnotučného tvarohu z kelímku

Skořicový cukr:

30 g cukru krupice
2 g skořice
5 g vanilkového cukru

Postup

  1. Do mísy navážíme mouku, kakao, cukr, anýz, skořici a sůl, přidáme studené máslo a vypracujeme drobenku. Poté přidáme měkký tvaroh a rychle a krátce zamícháme. Takto připravené těsto dáme do ledničky na 0,5 hod. odpočinout.
  2. Studené těsto rozválíme asi na 0,5 cm na pomoučené ploše a vykrájíme 10ks tyčinek 15 cm dlouhých a 0,5 cm širokých. Ty přeneseme na plech s papírem na pečení. Zbylé těsto rozválíme na tloušťku asi 2 mm a rádýlkem nakrájíme na tenké provazce. Na jedno koště potřebujeme asi 12 až 15 kousků odélce 8 cm.
    Skořicová košťata Skořicová košťata
  3. Ty připevníme k předem připraveným “násadám” pomocí dalšího kousku těsta. Hotová košťata lehce postříkáme vodou a posypeme skořicovým cukrem. Pečeme při 170°C asi 20 až 25 min. dokřupava.
    Skořicová košťata Skořicová košťata

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky