Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Povidlové raviolky s hřebíčkem

17.12.2021 | 60 min.

Recept na 25 ks.

Ingredience

Těsto:

200 g hladké mouky
200 g studeného másla
30 g slivovice
1 g soli

Náplň:

200 g hustých povidel
2 g mletého hřebíčku

Na dokončení:

50 g moučkového cukru

Postup

  1. Na těsto smícháme v míse mouku, studené máslo a sůl a vypracujeme drobenku.
    Povidlové raviolky s hřebíčkem
  2. Poté přidáme studenou slivovici a rychle a krátce zamícháme v těsto. Vytvarujeme kouli a těsto necháme v lednici asi 30 min. odpočinout.
    Povidlové raviolky s hřebíčkem Povidlové raviolky s hřebíčkem
  3. Poté ho na vále, který jsme pomoučili, vyválíme na sílu 2–3 mm a vykrojíme kolečka o průměru asi 7 cm. Do středu každého z nich dáme malou lžičku povidel, ve kterých jsme rozmíchali mletý hřebíček.
    Povidlové raviolky s hřebíčkem
  4. Kolečka přehneme tak, abychom náplň uvnitř pevně uzavřeli. Jednotlivé kousky odkládáme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 15–20 min. do světle růžova.
    Povidlové raviolky s hřebíčkem Povidlové raviolky s hřebíčkem
  5. Ihned po vytažení dobře pocukrujeme. Uložíme na chladném suchém místě ve vzduchotěsné dóze.
    Povidlové raviolky s hřebíčkem

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky