Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Mandlové amaretti s kardamomem

24.12.2021 | 60 min.

Recept na 30 ks.

Ingredience

Sněhová hmota:

50 g bílků
50 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
100 g cukru moučka
160 g jemně mletých mandlí
10 g rumu anebo Amaretta
2 g soli
2 g mletého kardamomu

Na dokončení:

50 g cukru moučka
50 g piniových oříšků

Postup

  1. V míse smícháme bílky, cukr krupici, vanilkový cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Poté opatrně zamícháme všechny zbylé ingredience a mícháme, dokud nezískáme hladkou hmotu. Tu necháme v pokojové teplotě asi 10 min. odpočinout.
    Mandlové amaretti s kardamomem Mandlové amaretti s kardamomem
  2. Lžičkou namočenou ve studené vodě odebíráme malé kousky a v mokrých dlaních utvoříme kuličky. Na každou dáme několik piniových oříšků a takto připravené kousky dáváme na plech s pečicím papírem dále od sebe. Před pečením je ještě pocukrujeme zbylým moučkovým cukrem a pečeme pomalu ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 15 min., jen dokud lehce nezrůžoví.  
    Mandlové amaretti s kardamomem Mandlové amaretti s kardamomem
  3. Necháme je na mřížce vychladnout a poté uložíme do vzduchotěsné dózy na chladném a suchém místě. Amaretti zůstávají po upečení vláčné.
    Mandlové amaretti s kardamomem

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky