Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Hubník

13.12.2021 | 110 min.

Recept na 6 porcí.
Příprava: 1 hodina + 50 minut pečení

Ingredience

5 housek
4 vejce
600 ml mléka
1 bílá cibule
1 červená cibule
4 stroužky česneku
70 g sušených hub
150 g anglické slaniny v celku
pepř a sůl
50 g másla
Hubník

Postup

  1. Housky pokrájejte na kostičky a dejte do větší mísy.
    Hubník
  2. Pokrájené housky zalijte mlékem a nechte nasáknout.
    Houby dejte do rendlíku, zalijte vodou a uvařte do měkka.
    Hubník
  3. Cibuli, česnek a slaninu nakrájejte nadrobno. Poté orestujte na rozpálené pánvi.
    Hubník
  4. Ke směsi přidejte uvařené houby. Ještě krátce společně orestujte a poté nechte vychladnout.
    Zchladlou směs přisypte k namočeným houskám. Přidejte sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
    Hubník
  5. Nakonec přidejte rozklepnutá vejce a vše znovu důkladně promíchejte.
    Zapékací mísu vymažte máslem a vlijte připravenou houbovou směs. Vršek rovnoměrně uhlaďte.
    Hubník bude vláčnější, když navrch položíte několik proužků másla.
    Hubník
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 50 minut dozlatova. Poté vyndejte z trouby a servírujte teplé.
    Hubník

Kategorie:

Pečení

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky