Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Špaldová kaše s houbami

12.01.2022 | 15 min.

Recept na  1 porci.
Příprava: 15 minut + 48 hodin kvašení

Ingredience

200 g špaldových vloček
150 g hlívy ústřičné
1 stroužek bio česneku
1 lžíce bio sójové omáčky
1 lžíce umeocta
1 bio paprika
bio cherry rajčátka
1/2 balení bio tempehu

Nákupní seznam

Víte, že s aplikací Můj Globus si snadno připravíte nákupní seznam a pak podle něj rychle a pohodlně nakoupíte vy nebo vaši blízcí, kterým nákupní seznam nasdílíte? Více informací a aplikaci ke stažení najdete na stránce Můj Globus.


Pokud si tento recept prohlížíte na mobilním zařízení a máte nainstalovanou aplikaci Můj Globus, snadno si můžete stáhnout námi připravený nákupní seznam. Stačí kliknout na odkaz pod seznamem ingrediencí.

Postup

  1. Jeden díl špaldových vloček zalijte 3 díly vody. Uzavřete nádobu a nechejte v pokojové teplotě „kvasit“ 48 hodin. Na povrchu vody se začnou dělat malé bublinky a směs začne být „kváskovitě“ cítit.
  2. Na oleji nechejte zezlátnout česnek, přidejte nakrájené houby a nechejte je také zezlátnout, přidejte fermentovanou směs s vločkami (i s vodou), 1 lžíci sójovky a 1 lžíci ume octa a vařte do zhoustnutí a pak ještě asi 2 minuty.
  3. Podávejte s ogrilovanými půlkami paprik, na pánvi osmaženými plátky tempehu a cherry rajčátky.

Tip:

Pro bezlepkovou verzi můžete použít bezlepkové ovesné vločky.

Výborně chutnat bude i se žampiony.

Doplňte bio zeleninou dle vlastní chuti.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky