Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Quinoový salát s mrkví a růžičkovou kapustou

02.02.2022 | min.

2 porce

Příprava: 30 minut

Ingredience

200 g uzeného tofu
100 g tříbarevné quinoy
1 červená cibule
12 kusů růžičkové kapusty
3 střední mrkve
2 lžíce medu
špetka mletého chilli koření
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžička sezamu
2 lžičky oleje
50 ml vody
Quinoový salát s mrkví a růžičkovou kapustou

Postup

  1. Quinou uvaříme podle návodu. Pokud máme doma rýžovar, můžeme si s jeho pomocí ulehčit práci.

  2. Nejprve si připravíme veškerou zeleninu. Cibuli nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka široká asi 2 milimetry. Růžičkovou kapustu omyjeme a potom jednotlivé růžičky nakrájíme na plátky
  3. Na pánvi rozpálíme olej. Na něm orestujeme cibuli. Jakmile změkne, přidáme mrkev a opečeme.
  4. Nakonec přidáme i pokrájenou kapustu. Krátce orestujeme, přilijeme zhruba 50 ml vody a necháme dusit. .
    Quinoový salát s mrkví a růžičkovou kapustou
  5. Do pánve přidáme med. Necháme ho rozpustit a poté důkladně smícháme s orestovanou zeleninou. Takto připravenou zeleninu smícháme s uvařenou quinoou.
  6. Tofu nakrájíme na kostky a krátce opečeme na pánvi.
    Quinoový salát s mrkví a růžičkovou kapustou
  7. Salát i tofu rozdělíme do dvou misek, posypeme sezamem, případně čerstvými bylinkami.
    Quinoový salát s mrkví a růžičkovou kapustou

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky