Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Medové věnce

25.03.2022 | 60 min.

Množství: 4 ks

Doba přípravy: 1 hodina + doba kynutí

Ingredience

Těsto:

350 g hladké mouky
80 g medu
160 g plnotučného mléka
75 g másla
10 g droždí
3 g jemně mletého sušeného zázvoru
5 g soli
1 vejce (M)
kůra z 1 pomeranče
100 g zlatých rozinek

Na dokončení:

50 g medu
30 g hrubého cukru
1 vejce (M)

Postup

  1. Do mísy navážíme mouku, smícháme se solí, nadrobíme do ní droždí a přilijeme vlažné mléko. Přidáme med, vejce a kůru z pomeranče společně se zázvorem.
    Medové věnce od Josefa Maršálka
  2. Vařečkou umícháme těsto, do kterého přidáme na kousky nakrájené máslo a poté pokračujeme v hnětení, dokud těsto není pevné, lesklé a pružné. Teprve poté do něj zapracujeme zlaté rozinky.
    Medové věnce od Josefa Maršálka
  3. Necháme ho v pokojové teplotě dobře přikryté nakynout do dvojnásobného objemu. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a z těch na pomoučené ploše vytvarujeme asi 40 cm dlouhé prameny.
    Medové věnce od Josefa Maršálka
  4. Každý zatočíme do spirály a vytvarujeme z něj věnec. Věnce odkládáme na plech s papírem na pečení, potřeme vodou a v pokojové teplotě necháme nakynout do dvojnásobného objemu.
    Medové věnce od Josefa Maršálka
  5. Před pečením je potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 15 minut dozlatova. Ještě horké potřeme vlažným medem a posypeme cukrem. Podáváme čerstvé, nejlépe s máslem
    Medové věnce od Josefa Maršálka

Kategorie:

Pečení Velikonoce

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky