Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Vaječná tlačenka

08.04.2022 | 60 min.

Množství: 1 forma na chlebíček o velikosti 30 × 11 cm

Doba přípravy: 1 hodina + doba chlazení

Ingredience

6 natvrdo uvařených vajec (M)
1 sklenice sterilované zeleniny Moravanka
250 g šunky z Poctivé výroby Globus
250 g tatarské omáčky
20 g želatiny v plátcích
čerstvě nasekaná petržel
ocet, sůl, pepř, špetka chilli

Postup

  1. Šunku a vařená vejce nakrájíme na nudličky, přidáme scezenou sterilizovanou zeleninu (nálev zachytíme do misky), větší kousky nožem pokrájíme nadrobno.
    Vaječná tlačenka od Josefa Maršálka
  2. Přidáme petržel a nakonec zamícháme tatarskou omáčku. Dobře zamícháme a ochutíme solí, pepřem, chilli a octem.
    Vaječná tlačenka od Josefa Maršálka
  3. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Nálev ze zeleniny doplníme vodou do 250 g. Přivedeme ho k varu, sejmeme z plotýnky a přidáme nabobtnalou, dobře okapanou želatinu. Rozpustíme a tuto tekutinu nalejeme k předem připravené směsi. Dobře rozmícháme. Tuto směs ihned nalejeme do vodou vypláchnuté chlebíčkové formy a necháme ji v lednici ztuhnout, nejlépe přes noc.
    Vaječná tlačenka od Josefa Maršálka
  4. Druhý den formu na několik sekund ponoříme do vlažné vody, tlačenku uvolníme a vyklepneme na servírovací tác. Podáváme s úsměvem a sklenkou suchého bílého vína
    Vaječná tlačenka od Josefa Maršálka

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky