Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Velikonoční rýžový páj

15.04.2022 | 60 min.

Množství: forma o průměru 30 cm

Doba přípravy: 1 hodina

Ingredience

Drobenkový základ:

160 g hladké mouky
80 g másla
70 g cukru krupice
10 g vody
1 g soli

Rýžová náplň:

150 g rýže
300 g vody
250 g smetany ke šlehání
250 g plnotučného mléka
4 vejce (M)
1 citron, kůra i šťáva
90 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
3 g soli
mletá skořice a muškátový oříšek

Na dokončení:

olej na vymazání formy

Postup

  1. Rýži smícháme se solí a zalijeme vařící vodou, na mírném ohni vaříme asi 10–15 min. do měkka. Necháme vychladnout. Všechny ingredience na drobenku smícháme, dokud se nezačnou tvořit žmolky. Ty vtlačíme do olejem vymazané koláčové formy a dáme péct na 15 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.
    Velikonoční rýžový páj podle Josefa Maršálka
  2. V míse smícháme uvařenou rýži, vejce a oba cukry. Poté přidáme mléko a smetanu, kůru i šťávu z citronu a dochutíme kořením.
    Velikonoční rýžový páj podle Josefa Maršálka
  3. Tuto směs nalijeme na právě upečený základ, posypeme dalším kořením a vložíme zpět do trouby a při 160 °C pečeme dalších 25–30 minut nebo dokud hmota nezpevní.
    Velikonoční rýžový páj podle Josefa Maršálka
  4. Koláč necháme částečně vychladnout a podáváme. Nejlépe chutná čerstvý a ještě vlažný.
    Velikonoční rýžový páj podle Josefa Maršálka

Kategorie:

Pečení Velikonoce

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky