Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Fougasse

27.05.2022 | 60 min.

Kulinářská cesta do Středomoří s videoreceptem od Josefa Maršálka.
Bon appétit!

Množství: 2 ks

Doba přípravy: 1 hodina + kynutí

Ingredience

Těsto:

350 g hladké mouky
200 g vody
20 g olivového oleje
7 g droždí
7 g soli
1/2 lžičky levandule

Na dokončení:

čerstvý rozmarýn
olivy
mořská sůl
česnek
cherry rajčata

Postup

  1. V míse smícháme vodu, levanduli, droždí a 150 g hladké mouky, dobře zamícháme a takto připravený omládek necháme přikrytý asi 16 hodin v pokojové teplotě kynout.
    Fougasse s rozmarýnem a mořskou solí - recept ze Středomoří podle Josefa Maršálka
  2. Poté přidáme zbylou mouku, sůl a dobře zamícháme. Nakonec přidáme olej a pokračujeme v hnětení, dokud těsto není tažné, pružné a nelepí se. Přikryté ho necháme kynout v míse v pokojové teplotě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
    Fougasse s rozmarýnem a mořskou solí - recept ze Středomoří podle Josefa Maršálka
  3. Poté ho rozdělíme na dvě poloviny, na pomoučněném vále lehce vytáhneme do tvaru obdélníku, ze kterého pomocí karty či rádélka vytvoříme tvar listu.
    Fougasse s rozmarýnem a mořskou solí - recept ze Středomoří podle Josefa Maršálka
    Fougasse s rozmarýnem a mořskou solí - recept ze Středomoří podle Josefa Maršálka
  4. Přeneseme na olejem vymazaný plech na pečení a ještě finální tvar dokončíme.
    Fougasse s rozmarýnem a mořskou solí - recept ze Středomoří podle Josefa Maršálka
  5. Potřeme vodou, ozdobíme rozmarýnem, olivami, česnekem… a necháme kynout další alespoň půlhodinu.
    Fougasse s rozmarýnem a mořskou solí - recept ze Středomoří podle Josefa Maršálka
  6. Vkládáme do trouby rozpálené na 240 °C. Ve spodní části trouby máme pekáček, do kterého nalijeme asi půl deci vařící vody. Ihned troubu zavřeme a pečeme do zlatova asi 12–15 minut. Servírujeme jako doplněk k pomazánkám, pivu či vínu, ke grilu a místo klasické bagety.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky