Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Karamelový flan s dulce de leche

03.06.2022 | 30 min.

V tomto videoreceptu vás Josef Maršálek naučí sladký dezert, který vychází ze starého mexického receptu. Vydejte se námi na cestu do Ameriky.
¡Que aproveche!

Množství: 6–8 ks

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience

Flan:

500 g smetany 33%
65 g cukru krupice
2 vejce M
2 žloutky M
pomerančová kůra, skořice, sůl
vanilka

Karamel:

120 g cukru krupice
50 g vody

Dulce de leche:

150 g cukru krupice
200 g mléka
1 g jedlé sody
5 g soli

Postup

  1. Z cukru a vody uvaříme karamel a horký ho nalejeme do zapékacích misek. Smetanu s kořením a se solí přivedeme k varu.
    Karamelový flan s dulce de leche - recept z Ameriky podle Josefa Maršálka
  2. Zvlášť v misce ušleháme vejce, žloutky a cukr, horkou smetanu přecedíme a přidáme k vaječné směsi a ručně prošleháme.
    Karamelový flan s dulce de leche - recept z Ameriky podle Josefa Maršálka
    Karamelový flan s dulce de leche - recept z Ameriky podle Josefa Maršálka
  3. Tuto směs nalijeme na předem připravený karamelový základ. Formu nebo formičky dáme do trouby do vodní lázně na 150 °C a pečeme 25–30 minut do zatuhnutí.
    Karamelový flan s dulce de leche - recept z Ameriky podle Josefa Maršálka
  4. Necháme zcela vychladnout předtím, než flan z formy vyjmeme, nejlépe přes noc.
    Karamelový flan s dulce de leche - recept z Ameriky podle Josefa Maršálka
  5. Na dulce de leche přivedeme ve velkém hrnci k varu všechny ingredience a za stálého míchání uvaříme do světle hnědé karamelové barvy. Necháme vychladnout a použijeme jako omáčku.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky