Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Gulab Jamun v sirupu s kardamomem a růží

15.07.2022 | 60 min.

Indie, to je země plná jedinečných chutí a vůní. Totéž platí i pro tradiční indický dezert Gulab Jamun, který si můžete doma sami připravit podle receptu od Josefa Maršálka.

Doba přípravy: 1 hodina

Recept na 6-8 porcí

Ingredience

Sirup:

300 g cukru krupice
400 g vody
80 g citronové šťávy
4 celé tobolky kardamomu
50 g růžové vody
několik pestíků šafránu

Těsto:

200 g plnotučného sušeného mléka
80 g hladké mouky
20 g cukru moučka
100 g másla
40 g jogurtu
40 g mléka
10 g citronové šťávy
2 g mletého kardamomu
2 g soli
1 g prášku do pečiva

Na dokončení:

sekané pistácie
sušené lístky růže
1 l řepkového oleje

Postup

  1. Všechny ingredience na sirup přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut, nakonec přidáme růžovou vodu.
    Gulab jamun v sirupu s kardamomem a růží
  2. Sušené mléko, cukr a mouku s práškem do pečiva zamícháme, přidáme sůl, kardamom a máslo a vypracujeme lehkou drobenku.
    Gulab jamun v sirupu s kardamomem a růží
  3. Poté přidáme jogurt, citronovou šťávu a mléko. Krátce zamícháme, abychom získali tužší těsto.
    Gulab jamun v sirupu s kardamomem a růží
  4. Z něj vytvoříme koule o průměru asi 2–3 cm. Smažíme je v oleji rozehřátém na 130–140 °C.
    Gulab jamun v sirupu s kardamomem a růží Gulab jamun v sirupu s kardamomem a růží
  5. Asi po 40 s dostanou zlatohnědou barvu, vyjmeme je a necháme na talířku s papírovými ubrousky vychladnout.
    Gulab jamun v sirupu s kardamomem a růží
  6. Poté je vložíme do studeného sirupu a necháme marinovat. Před podáváním ozdobíme sekanými pistáciemi a plátky růže.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky