Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Souvlaki z mletého hovězího masa

24.06.2022 | 60 min.

Až tenhle recept na souvlaki s jogurtovou raitou z granátového jablka zkusíte připravit doma na zahradě, jediné, co vám bude k navození dokonalé atmosféry chybět, bude šplouchání moře a žár středomořského zapadajícího slunce…

Množství: 4 porce

Doba přípravy: do 1 hodiny

Ingredience

Na náplň:

0,5 kg mletého masa Poctivá výroba Globus
1 bílý řecký jogurt
2 čerstvé nasekané červené cibule
1 čerstvá chilli paprička nebo podle chuti
3 stroužky nasekaného česneku
snítka čerstvé máty
hrstka čerstvého koriandru
1 čajová lžička římského kmínu
1 čajová lžička mleté skořice
6 kafírových listů
4 mleté nebo rozdrcené hřebíčky
sůl a čerstvě mletý černý pepř

Na raitu z granátového jablka:

1 granátové jablko
125 g bílého řeckého jogurtu
2 stroužky česneku
limetková šťáva
hrstka nasekané čerstvé máty a koriandru
koření Garam masala nebo Tandori masala
mořská sůl vločková na dochucení
olivový olej extra panenský

Postup

  1. Namleté hovězí maso promícháme s čerstvou nasekanou červenou cibulí, drceným česnekem a čerstvou krájenou chilli papričkou. V hmoždíři rozdrtíme najemno společně římský kmín, kafírové listy, hřebíček a mletou skořici na sypký prášek.

    Přidáme bílý řecký jogurt a rozdrcené koření spolu s nasekanými čerstvými bylinkami. Dochutíme solí a pepřem a dáme do lednice na 30 minut odpočinout.
    Souvlaki z mletého hovězího masa
  2. Mezitím, co nám maso odpočívá v chladu, si připravíme raitu z granátového jablka. Do mísy dáme bílý řecký jogurt, osolíme a opepříme, přidáme rozdrcený česnek, koření Garam masala a vyklepaná semínka z granátového jablka, nasekané čerstvé bylinky a vše společně promícháme, dochutíme limetkovou šťávou a přendáme do misky vhodné k servírování. Nahoře ozdobíme použitými surovinami a zakápneme kvalitním olivovým olejem.
    Souvlaki z mletého hovězího masa
  3. Masovou směs vytáhneme z lednice a vytvarujeme z ní válečky. Poté do nich napícháme dřevěné špejle vhodné na grilování a vše vkládáme na rozpálený gril na 220 °C. Pozvolna opékáme ze všech stran cca 20 minut.
    Souvlaki z mletého hovězího masa
  4. Poté servírujeme společně s raitou a opečeným pita chlebem zakápnutým kvalitním olivovým olejem. Jako fígl velice rád opékám na grilu i limetku, která, když je teplá, pustí dostatek voňavé šťávy a ozvláštní tak každý kousek špízu.
    Souvlaki z mletého hovězího masa

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky