Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Zahradní kynutý koláč bez kynutí

29.07.2022 | 60 min.

Dozrálo vám na zahrádce letní ovoce? Upečte si z něj tento jednoduchý kynutý koláč bez kynutí podle Kitchen Affair.


Množství: na jeden plech

Doba přípravy: 1 hodina

Ingredience

400 ml hladké mouky
300 ml mléka
1 vejce
1 sáček instantního droždí
5 g prášku do pečiva
100 g rozpuštěného másla
70 g cukru krupice

Na drobenku:

120 g másla
120 g cukru krupice
100 g ovesných vloček
100 g ovesných vloček
100 g strouhaného kokosu
60 g třtinového cukru
cca 600 g zralého ovoce –⁠ můžeme použít rybíz, jostu, maliny, jahody, ostružiny, švestky, meruňky, tedy prakticky vše, co v létě na zahradě dozraje

Postup

    1. Všechny sypké suroviny dáme společně do mísy a lehce promícháme. Přilijeme vlažné mléko, rozpuštěné máslo a také přidáme jedno vejce.
      Zahradní kynutý koláč bez kynutí
    2. Pomocí robotu nebo ručně důkladně propracujeme. Těsto by mělo být hladké, ale poměrně řídké. Těsto nenecháváme kynout, ale rovnou lijeme na vymazaný a vysypaný plech. Lehce omaštěnýma rukama těsto roztáhneme po celém plechu.
      Zahradní kynutý koláč bez kynutí
    3. Potom těsto pokryjeme zralým zahradním ovocem. To do těsta lehce zatlačíme.
      Zahradní kynutý koláč bez kynutí
    4. Nakonec zpracujeme kokosovou drobenku. Všechny suroviny dáme do mísy a ručně promneme, aby vznikla drobivá směs.
      Zahradní kynutý koláč bez kynutí
    5. Připravenou drobenkou posypeme celou plochu koláče.
      Zahradní kynutý koláč bez kynutí
    6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 35–40 minut. Poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Hotový koláč nakrájíme na čtverce a můžeme ještě lehce posypat moučkovým cukrem.
      Zahradní kynutý koláč bez kynutí

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky