Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Pečená vepřová panenka se švestkami a kořením pěti vůní

23.09.2022 | 45 min.

Vychutnejte si vepřovou panenku z Poctivé výroby Globus v neodolatelném spojení se švestkami a kořením pěti vůní.

Množství: 4 porce

Doba přípravy: 45 minut + min. 1 hodina marinování

Ingredience

0,5 kg vepřové panenky z Poctivé výroby Globus
5 lžic světlé sójové omáčky
2 lžíce rýžového octa
1 cm čerstvého kořene zázvoru
5 stroužků česneku, nadrceného a nakrájeného
1 červená chilli paprička, nakrájená nadrobno
2 lžíce oleje
svazek jarní cibulky, nakrájené nadrobno
2 hvězdičky badyánu (čínského anýzu)
1½ lžičky koření pěti vůní (five spice powder)
1 tyčinka skořice
2 lžíce cukru, může být i tmavý třtinový
1 lžíce rajčatového protlaku
500 ml kuřecího vývaru
6 zralých švestek, rozpůlených a vypeckovaných
koriandr na ozdobu

Postup

  1. Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na velké kousky dlouhé asi jako palec. Vložíme do misky, zakápneme rýžovým octem nebo vínem a sójovou omáčkou, přidáme polovinu nakrájeného zázvoru, polovinu česneku a polovinu nakrájeného červeného chilli. Vše dáme do lednice a marinujeme minimálně 1 hodinu.
    Pečená vepřová panenka se švestkami
  2. Rozehřejeme horkovzdušnou troubu na 165 °C. Na sporáku rozpálíme ve vhodné nádobě olej a v něm orestujeme samotné maso zprudka ze všech stran. Poté ho vyndáme a necháme stranou odpočívat.
  3. Do nádoby přilijeme trochu oleje a orestujeme ostatní nakrájené ingredience a koření: polovinu jarní cibulky, zbývající zázvor a česnek, badyán, prášek z pěti koření a skořici. Jemně vše postupně smažíme, dokud nebude vše měkké a voňavé.
    Pečená vepřová panenka se švestkami
  4. Následně vmícháme třtinový cukr, zvýšíme teplotu a necháme zkaramelizovat. Přidáme protlak a orestujeme, poté přidáme zpět vepřové maso z marinády a vmícháme do směsi. Ještě přidáme švestky a zalijeme vývarem, promícháme, přikryjeme a necháme 25 minut dusit odkryté v troubě.
  5. Po uplynutí 25 minut by mělo být maso zcela křehké, a tak ho vytáhneme z trouby, vše posypeme jarní cibulkou a koriandrem, popř. zakápneme limetkovou šťávou a servírujeme s jasmínovou rýží nebo šťouchaným bramborem.
    Pečená vepřová panenka se švestkami

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky

Mohlo by vám taky chutnat