Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Dýňové cupcakes s karamelem

13.09.2022 | 120 min.

Překvapte své nejbližší hravými dýňovými cupcakes podle receptu od Kitchen Affair. Perfektně se hodí také jako stylové pohoštění na halloweenskou oslavu.


Množství: 12 ks

Doba přípravy: 2 hodiny

Ingredience

Na cupcakes:

250 g upečené dýně
2 vejce
150 g přírodního třtinového cukru Globus
130 ml extra panenského olivového oleje Globus
250 g hladké mouky My Price
1 lžička skořice My Price
1 lžička kardamomu
1/2 sáčku prášku do pečiva

Na karamel:

50 ml smetany ke šlehání My Price
50 ml vody
110 g přírodního třtinového cukru Globus

Na krém:

400 ml smetany ke šlehání My Price
200 g mascarpone Globus
50 g moučkového cukru
kapka oranžového potravinářského barviva

Na ozdobu:

kousky nasekané čokolády
nasekané oříšky (podle chuti)
Dýňové cupcakes s karamelem

Postup

    1. Dýni rozkrájíme na měsíčky, dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 45 minut.
      Dýňové cupcakes s karamelem
    2. Upečenou dýni vyndáme z trouby, necháme vychladnout a potom zbavíme slupky. Upečenou dužinu dáme do misky a vidličkou rozmačkáme na kaši. Nevyužité pyré můžeme uskladnit v lednici v krabičce a použít například do polévky či těstovin.
      Dýňové cupcakes s karamelem
    3. Vejce vyšleháme společně s cukrem a olejem do pěny. Potom vmícháme rozmačkanou dýni a rozmícháme dohladka. Postupně přidáme všechny sypké suroviny – mouku, koření a prášek do pečiva. Metličkou vypracujeme hladké husté těsto.
    4. Těstem naplníme cukrářský sáček a použijeme ho k plnění papírových košíčků. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky a připravené těsto do nich naplníme zhruba do výšky 1 cm od horního okraje.
      Dýňové cupcakes s karamelem
    5. Pečeme 20–25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Ke konci pečení otestujeme zapíchnutím špejle. Upečené cupcakes necháme zcela vychladnout.
    6. Mezitím si připravíme karamel, kterým je budeme plnit. Vodu s cukrem svaříme zprudka v rendlíku s vyšším okrajem a jakmile směs zhoustne, opatrně přilijeme smetanu a zamícháme. Takto připravený karamel nalijeme do misky a necháme zchladnout. Poté do cupcakes vyřízneme dírku (lze použít nůž nebo úzké kulaté vykrajovátko) a připraveným vlažným karamelem ji naplníme.
    7. Nyní si připravíme krém. Smetanu s mascarpone dáme do mísy a vyšleháme na tuhý krém. Potom přimícháme cukr a kapku potravinářského barviva.
    8. Hotovým krémem po částech plníme cukrářský sáček se širokou kulatou zdobicí špičkou (pokud ji nemáme, stačí pevný sáček s rovně ustřiženým koncem) a na cupcakes nanášíme shora dolů rovné proužky. Začneme krajními a postupujeme směrem do středu tak, aby výsledek připomínal dýni. Nakonec ozdobíme nasekanými oříšky a stopkou z nasekané čokolády.
      Dýňové cupcakes s karamelem

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky

Mohlo by vám taky chutnat