Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Pikantní zelné rolky plněné mletým hovězím masem

18.10.2022 | 85 min.

Tyto závitky jsou skvělou volbou do chladného podzimního počasí. Vojtěch Poštulka si tohle jídlo oblíbil hlavně pro jeho rychlou a jednoduchou recepturu, která pochází z východoevropské kuchyně. Výhodou závitků je, že je můžete připravit na různé způsoby, proto se nebojte hovězí maso nahradit krůtím či vepřovým, nebo místo zelí použijte kapustu. Recept snadno upravíte také na vegetariánskou verzi s tofu a cizrnou.

Množství: 4 porce

Doba přípravy: 85 minut

Ingredience

Na omáčku:Na rolky a náplň:Pikantní zelné rolky plněné  mletým hovězím masem
slunečnicový olej My Price
150 g zauzené slaniny Globus
červená cibule
česnek
3 ks bobkového listu My Price
3 kuličky nového koření My Price
1 lžička celého kmínu My Price
1 lžička uzené papriky
2 lžíce protlaku z rajčat My Price
1 lžíce hladké mouky My Price
vývar ze spařeného zelí
1 velká hlávka bílého zelí nebo kapusty
500 g mletého hovězího masa z Řeznictví Globus
1 šálek rýže basmati My Price, může být i vařená (anebo vyzkoušejte s červenou čočkou či pohankou)
1 červené cibulka
2 lžičky nakrájené uzené slaniny Globus
4 stroužky drceného a nasekaného česneku
1 lžička majoránky My Price
nasekaná petrželka
libeček
čerstvé chilli nebo chilli pasta
sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Z hlávky bílého zelí oloupeme velké listy a dáme stranou. Mezitím si uvaříme na sporáku dostatečné množství vroucí osolené vody tak, aby zelné listy bylo možné v ní spařit. Spařené listy (trvá to cca 3 minuty) dáme stranou vychladnout, neměly by být rozvařené, jen měkké, aby se s nimi dalo lépe pracovat a zamotat je spolu s masem.
    Pikantní zelné rolky plněné  mletým hovězím masem
  2. Poté si připravíme směs na naplnění. Do misky dáme mletou směs masa, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou zauzenou slaninu, rýži a dochutíme bylinkami, majoránkou, libečkem a nasekanou petrželkou.
    Pikantní zelné rolky plněné  mletým hovězím masem
  3. Spařené listy položíme na pracovní desku, odřízneme zbylé košťály, které jsou dřevnaté a hořké a špatně by se nám balily. Do takto připravených listů balíme směs mletého masa. Listy pěkně zabalíme a skládáme do zapékací misky natěsno vedle sebe.
    Pikantní zelné rolky plněné  mletým hovězím masem
  4. Na rozehřáté pánvi s kapkou oleje si orestujeme uzenou slaninu do zlatova, poté přidáme nakrájenou cibulku, bobkový list, kmín a kuličky nového koření. Potom přimícháme nasekaný česnek a zaprášíme uzenou paprikou. Vše zprudka orestujeme, aby se nám směs nespálila, a přidáme rajčatový protlak a hladkou mouku. Chvíli restujeme a poté zalijeme vývarem ze zelí, aby nám vznikla hladká červená omáčka.
    Pikantní zelné rolky plněné  mletým hovězím masem
  5. Takto připravenou omáčku přelijeme na závitky, aby byly dostatečně ponořené. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a vkládáme do rozehřáté trouby na 180 °C cca na 1 hodinu. Asi 10 minut před koncem sundáme poklici, aby se tekutina více odpařila a závitky měly krásnou zlatou kůrku. Rolky servírujeme na talíři přelité omáčkou.
    Pikantní zelné rolky plněné  mletým hovězím masem

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky