Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Kuřecí kari s kokosovým mlékem a cizrna s kaki a mangoldem

24.10.2022 | 45 min.

Tohle fantastické indické jídlo je velmi oblíbené po celém světě. Připravte si kari v méně kalorické verzi díky tomuto receptu i u vás doma.

Množství: 2–3 porce

Doba přípravy: 45 minut + marinování 3 hodiny

Ingredience

Na marinované kuře:

500 g kuřecích stehenních kousků, nakrájených na poloviny
1 stroužek česneku, nakrájený
1 lžička koření/pasty tikka masala
římský mletý kmín
mletá skořice
2 lžíce sezamového oleje

Na omáčku tikka masala:

0,5 l kuřecího vývaru na přelití omáčky
2 střední cibule, nakrájené na plátky
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
1½ lžíce pasty/koření tikka masala
2 ks celého kardamomu
3 ks kafírových listů
400g plechovka nakrájených rajčat
sůl a čerstvě mletý černý pepř
500 ml kokosového mléka
celá skořice
med
limetková šťáva

K servírování:

250 g sterilované cizrny
1 ks baby mangoldu
2 ks čerstvého kaki
1 chilli paprička podle chuti
sůl, římský kmín, limetková šťáva na dochucení
Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Postup

  1. Kuřecí stehna očistíme a naporcujeme i s kostí. Vložíme do misky, smícháme dohromady se všemi ingrediencemi, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice marinovat a odležet alespoň na 3 hodiny. Mezitím si připravíme základ na omáčku tikka masala.
    Kuřecí kari s kokosovým mlékem
  2. Na sezamovém oleji si orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a zázvor, asi 10 minut dusíme vše společně pomalu do měkka. Přidáme prášek nebo pastu koření tikka masala, celou skořici, římský kmín, kardamom a kafírové listy. Vše spolu zarestujeme, aby se všechno důkladně rozvonělo.
  3. Poté vložíme naložená kuřecí stehna a znovu důkladně orestujeme z obou stran, přidáme rajčata v konzervě (vhodnější jsou celá soudková než drcená, protože jsou výraznější), rozmačkáme a přivedeme k varu, mírně podlijeme vývarem, snížíme plamen a dusíme pod poklicí zhruba 20–30 minut, dokud omáčka nezhoustne.
    Kuřecí kari s kokosovým mlékem
  4. Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem, medem, limetkovou šťávou a kokosovým mlékem.
  5. Jako přílohu si připravíme cizrnu s kaki a mangoldem. Na pánvičce si rozehřejeme lžíci sezamového oleje, přidáme okapanou sterilovanou cizrnu spolu se lžičkou římského kmínu a čerstvým chilli. Restujeme cca 5 minut do zlatavé barvy. Poté přidáme nakrájené čerstvé kaki a baby mangold.
    Kuřecí kari s kokosovým mlékem
  6. Dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou a můžeme podávat.
    Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky