Tohle fantastické indické jídlo je velmi oblíbené po celém světě. Připravte si kari v méně kalorické verzi díky tomuto receptu i u vás doma.
Množství: 2–3 porce
Doba přípravy: 45 minut + marinování 3 hodiny
500 g | kuřecích stehenních kousků, nakrájených na poloviny |
1 stroužek | česneku, nakrájený |
1 lžička | koření/pasty tikka masala |
římský mletý kmín | |
mletá skořice | |
2 lžíce | sezamového oleje |
0,5 l | kuřecího vývaru na přelití omáčky |
2 | střední cibule, nakrájené na plátky |
2 stroužky | česneku, nakrájené na plátky |
1 lžička | strouhaného čerstvého zázvoru |
1½ lžíce | pasty/koření tikka masala |
2 ks | celého kardamomu |
3 ks | kafírových listů |
400g | plechovka nakrájených rajčat |
sůl a čerstvě mletý černý pepř | |
500 ml | kokosového mléka |
celá skořice | |
med | |
limetková šťáva |
250 g | sterilované cizrny |
1 ks | baby mangoldu |
2 ks | čerstvého kaki |
1 | chilli paprička podle chuti |
sůl, římský kmín, limetková šťáva na dochucení |