Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Smažený vepřový řízek naplněný goudou a parmskou šunkou

06.12.2022 | 35 min.

Oživte tradiční smažené vepřové řízky lahodnou náplní. Vyzkoušet můžete například kombinaci goudy s parmskou šunkou podle Vojtěcha Poštulky.

Množství: 4 porce

Doba přípravy: 35 minut

Ingredience

700 g vepřové kotlety bez kosti (s kostí 1 kg)
olej na smažení
100 g hladké mouky 00
2 vejce
150 g parmské nebo schwarzwaldské šunky
100 g sýru Gouda
50 g másla
strouhanka Panko
sůl a pepř
citron
petrželka
Smažený vepřové řízky

Postup

    1. Pokud budeme pracovat s vepřovou kotletou s kostí, nejprve si ji vykostíme. Pokud se vám kotleta vykosťovat nechce nebo to neumíte, můžeme maso obalit do trojobalu i s kostí. V tom případě je ale lepší požádat řezníka, aby ji nasekal alespoň na cca 3 cm silné plátky.
      Smažený vepřové řízky
    2. Kotletu očištěnou od tuhých blan zlehka nařízneme anebo vytvoříme kapsu tak, aby se do masa dal vložit kousek sýra s parmskou šunkou a kousíčkem másla a nic nám nevyčnívalo ven. Kotletu lehce natlučeme dlaní nebo paličkou pod potravinářskou fólií tak, aby se nám kapsa neroztrhla a směs nám nevypadla ven. Náplň záleží na naší chuti. Vynikající je třeba kombinace se sušenými rajčaty a čerstvým špenátem s mozzarellou.
      Smažený vepřové řízky
    3. Do tří misek vsypeme hladkou mouku, rozšlehané vejce a mouku Panko. (Ta se hodí i při bezlepkové dietě, avšak pro bezlepkovou verzi receptu nezapomeňte nahradit i hladkou mouku za bezlepkovou.) Obalení stačí pouze jednou, ale pokud si chceme být zcela jistí, že nám směs nevyteče do oleje, můžeme obalit ve spoji raději dvakrát.
      Smažený vepřové řízky
    4. Na sporáku ve větší hlubší pánvi si rozehřejeme olej vhodný na smažení minimálně na teplotu 175 °C. Řízky smažíme alespoň 8 minut pomalinku ze všech stran, občas i olejem zamícháme, aby se maso důkladně prosmažilo.
    5. Řízky servírujeme na talíři přelité teplým máslem s citronem a s oblíbenou přílohou.
      Smažený vepřové řízky

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky