Chcete zkusit na Velikonoce něco netradičního? Připravte si indické jehněčí biryani se šafránovou rýží basmati, granátovým jablkem a koriandrem podle Vojtěcha Poštulky.
Množství: 4-5 porcí
Doba přípravy: 45 minut + marinování
250 g | přírodního jogurtu |
3 | stroužky česneku, rozdrcené |
1 | limetka |
5cm kousek | zázvoru, oloupaný a nastrouhaný |
2½ lžičky | mletého kmínu |
2½ lžičky | mletého koriandru |
2½ lžičky | koření curry madras |
1 lžička | mleté skořice |
1 lžička | drcených chilli papriček |
1 | rajče |
máta a čerstvý koriandr | |
sůl | |
500g balení | jehněčí kýty nebo plece nakrájené na kostičky |
½ lžičky | drceného šafránu |
450 g | rýže basmati |
4 lžíce | rostlinného oleje |
2 | velké červené cibule nakrájené nadrobno |
2 | celé jemně ostré chilli papričky zelené i červené |
1 | tyčinka skořice |
8 | lusků kardamomu, lehce rozdrcených |
80 g | semínek granátového jablka k podávání |
hrst listů koriandru | |
nakrájená jarní cibulka |