Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Králík alla Cacciatora

28.04.2023 | 60 min.

Králík alla Cacciatora nebo také králík po myslivecku – klasický italský pokrm, převážně připravovaný z kuřete, který si v tomto receptu od Vojtěcha Poštulku uvaříme v jeho oblíbené verzi z králíka. Toho využijeme úplně celého, rozporcovaného na malé kousky. Pokud hledáte recept na rychlou a vydatnou večeři pro hladovou rodinu, tohle je ta správná volba.

Množství: 4 porce

Doba přípravy: 1hodina

Ingredience

600 g rozporcovaného králíka na menší kousky (stehna a hřbet)
olivový olej
hladká mouka na obalení, ale pro bezlepkovou úpravu není potřeba
uzená slanina nebo typická italská pancetta
1 větší cibule nakrájená na kousky
1 mrkev nakrájená na kostky
2 očistěné a nakrájené řapíky celeru
2 stroužky česneku
1 snítka čerstvého rozmarýnu
2 snítky bobkového listu
200 g míchaných lesních hub (sušené necháme nabobtnat)
2 dcl suchého vína (např. rosé)
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sladké maďarské papriky
1 konzerva nakládaných rajčat
125 g nakrájených cherry rajčat
1 hrstka černých divokých oliv Kalamata
1 lžička malých kaparů
1 citron
500 ml kuřecího vývaru
čerstvé červené feferonky (pro ty, kdo mají rádi pikantnější chuť)
Králík alla Cacciatora

Postup

      1. Králíka si nejdříve naporcujeme na přední a zadní část, hřbet a velká stehna překrojíme v kloubu ještě na menší kousky, aby se nám maso peklo stejnoměrně. Osolíme a necháme odležet alespoň 1 hodinu.

        Mezitím si rozpálíme ohnivzdorný hrnec, ve kterém rozehřejeme olej. Nasoleného králíka (kdo chce, může obalit i v hladké mouce, maso je poté šťavnatější) postupně zprudka orestujeme ze všech stran a odložíme stranou.

        Když máme kousky masa orestované, vložíme do základu slaninu a necháme ji vyškvařit. Poté zpěníme cibuli a mrkev a pomalinku restujeme do zlatova. K těmto orestovaným surovinám přidáme bobkový list, rozmarýn, nasekaný česnek a řapíkatý celer. Ty už restujeme jen krátce, aby se nám nespálily.
        Králík alla Cacciatora
      2. Poté zaprášíme mletou paprikou a po chvílí přidáme rajčatový protlak, znova zarestujeme, zpět do základu vložíme králičí maso a zalijeme vínem. Necháme chvíli podusit, dokud se nám víno neodpaří.
        Králík alla Cacciatora
      3. Přidáme olivy, cherry rajčata a kapary, nabobtnané houby a citronovou kůru (jen žlutou část), promícháme a zalijeme nakládanými rajčaty a podlijeme zlehka vývarem. Přikryjeme poklicí a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C na cca 50 minut. Celou dobu pečeme přikryté pod poklicí.
        Králík alla Cacciatora
      4. Po upečení dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou zakápnutou olivovým olejem. Můžeme nasekat čerstvou petrželku, bazalku nebo lístky z řapíkatého celeru.
        Králík alla Cacciatora
      5. Králíka po myslivecku podávejte např. s rozpečenou bagetou, šťouchaným bramborem, polentovou kaší nebo těstovinami fregola a zbytkem suchého vína.
        Králík alla Cacciatora

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky