Králík alla Cacciatora nebo také králík po myslivecku – klasický italský pokrm, převážně připravovaný z kuřete, který si v tomto receptu od Vojtěcha Poštulku uvaříme v jeho oblíbené verzi z králíka. Toho využijeme úplně celého, rozporcovaného na malé kousky. Pokud hledáte recept na rychlou a vydatnou večeři pro hladovou rodinu, tohle je ta správná volba.
Množství: 4 porce
Doba přípravy: 1hodina
600 g | rozporcovaného králíka na menší kousky (stehna a hřbet) |
olivový olej | |
hladká mouka na obalení, ale pro bezlepkovou úpravu není potřeba | |
uzená slanina nebo typická italská pancetta | |
1 | větší cibule nakrájená na kousky |
1 | mrkev nakrájená na kostky |
2 | očistěné a nakrájené řapíky celeru |
2 | stroužky česneku |
1 | snítka čerstvého rozmarýnu |
2 | snítky bobkového listu |
200 g | míchaných lesních hub (sušené necháme nabobtnat) |
2 dcl | suchého vína (např. rosé) |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
1 lžíce | sladké maďarské papriky |
1 | konzerva nakládaných rajčat |
125 g | nakrájených cherry rajčat |
1 hrstka | černých divokých oliv Kalamata |
1 lžička | malých kaparů |
1 | citron |
500 ml | kuřecího vývaru |
čerstvé červené feferonky (pro ty, kdo mají rádi pikantnější chuť) |