Užijte si chuť Mexika, kdykoliv budete chtít díky jednoduchým empanadas. Naplnit je můžete hovězí masovou směsí se sýrem po vzoru Vojtěcha Poštulky, ale použít můžete i kuřecí, houbovou či zeleninovou náplň.
Množství: 4–6 porcí (cca 30 kousků)
Doba přípravy: 1,5 hodiny
250 g | hladké mouky |
50 g | rozpuštěného másla |
špetka | soli (1 čajová lžička) |
225 ml | teplé vody (39 °C) |
1 | vejce na potření |
250 g | mletého hovězího masa z Řeznictví Globus |
slunečnicový olej | |
cibule nakrájená na kostičky | |
drcený česnek | |
mletá paprika | |
sekaná rajčata | |
chilli papričky jalapeňos (podle chuti) | |
sůl a pepř | |
koření taco | |
oregano | |
sýr cheddar | |
čerstvě nasekaný koriandr nebo jarní cibulka na ozdobu | |
zakysaná smetana k podávání |