Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Mexické empanadas s hovězím masem a sýrem

21.04.2023 | 90 min.

Užijte si chuť Mexika, kdykoliv budete chtít díky jednoduchým empanadas. Naplnit je můžete hovězí masovou směsí se sýrem po vzoru Vojtěcha Poštulky, ale použít můžete i kuřecí, houbovou či zeleninovou náplň.

Množství: 4–6 porcí (cca 30 kousků)

Doba přípravy: 1,5 hodiny

Ingredience

Na těsto

250 g hladké mouky
50 g rozpuštěného másla
špetka soli (1 čajová lžička)
225 ml teplé vody (39 °C)
1 vejce na potření

Na náplň:

250 g mletého hovězího masa z Řeznictví Globus
slunečnicový olej
cibule nakrájená na kostičky
drcený česnek
mletá paprika
sekaná rajčata
chilli papričky jalapeňos (podle chuti)
sůl a pepř
koření taco
oregano
sýr cheddar
čerstvě nasekaný koriandr nebo jarní cibulka na ozdobu
zakysaná smetana k podávání
Mexické empanadas

Postup

  1. V misce si vytvoříme nejprve těsto – smícháme hladkou mouku, sůl a rozpuštěné máslo spolu s horkou vodou. Těsto by mělo být pevné a pružné. Necháme ho odležet v lednici nejméně 1 hodinu.
    Mexické empanadas
  2. Mezitím, co těsto bude odpočívat, si připravíme náplň na empanadas. Rozehřejeme si slunečnicový nebo olivový olej a dáme na něj zprudka orestovat směs mletého masa tak, aby se nám rozpadla najemno.

    Poté postupně přidáváme ostatní ingredience – nakrájenou cibulku, drcený česnek, mletou papriku, drcená rajčata, koření taco a vše necháme společně podusit alespoň 15 minut.

    Poté dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Kdo má rád pikantnější, přidá nakládané papričky jalapeňo. Směs sundáme z ohně a necháme pomalu vychladnout. So směsi přidáme nastrouhaný sýr cheddar, sekaný koriandr a kdo má rád tak i čerstvou jarní cibulku.
    Mexické empanadas
  3. Rozválíme odleželé těsto na jemný plát. Poté kulatým vykrajovátkem, popř. sklenicí, vytvoříme kolečka, která budeme vprostřed plnit směsí masa a sýrů.
    Mexické empanadas
  4. Kolečko opatrně přehneme na polovinu tak, aby směs zůstala uvnitř. Poté je několik způsobů, jak empanadas uzavřít, nám však postačí jen jemně stlačit vidličkou okraje do sebe.

    Plněné kapsy skládáme na plech s pečicím papírem nebo je můžeme házet do rozpáleného oleje a usmažit je jako ve správném fast foodu.

    Před pečením empanadas potřeme rozšlehaným vejcem se solí, aby se nám vytvořila krásná zlatá kůrka.
    Mexické empanadas
  5. Empanadas pečeme v horkovzdušné troubě předehřáté na 220 °C cca 20 minut.

    Hotové empanadas servírujeme se zakysanou smetanou s olivovým olejem.
    Mexické empanadas

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky