Medvědí česnek se výborně hodí jak do omáček, tak i k masu nebo jako pesto k opečenému pečivu. V tomto receptu Vojty Poštulky si vyzkoušíte všechny tři varianty najednou. A věřte, že výsledkem bude voňavé jídlo harmonické chuti. Tak se s námi pusťte do vaření!
Množství: 4–6 porcí
Doba přípravy: 25 minut + 50–55 minut pečení
800 g | mletého hovězího masa z Řeznictví Globus |
1 lžička | sušeného oregana |
1½ lžíce | olivového oleje |
1 | nakrájená velká cibule |
hrstka | nasekaného medvědího česneku |
1 | čerstvé vejce |
olivový olej | |
sůl a pepř |
olivový olej | |
100 g | mrkve |
50 g | cibule |
50 g | celeru |
25 g | petrželky |
1 lžička | mleté papriky |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
400 g | nakrájených rajčat z plechovky |
2 lžičky | cukru |
150 g | mozzarelly nakrájené na kousky |
25 g | sýru Gran Moravia |
cibulová bageta z Pekařství Globus natrhaná na menší kousky | |
červený vinný ocet | |
hrst | medvědího česneku |
sůl a pepř |
hrst | medvědího česneku (mladého, pikantního) |
2 lžíce | olivového oleje |
hrstka | pekanových ořechů |
2 lžíce | strouhaného sýru Gran Moravia |
sůl a pepř na dochucení | |
1 | cibulová bageta z Pekařství Globus nakrájená na plátky |