Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Bezinková panna cotta s limetkou

09.05.2023 | 10 min.

Výtečný dezert, jehož příprava vám nezabere moc času? Vyzkoušejte osvěžující bezinkovou panna cottu s limetkou podle Kitchen Affair.

Množství:  4 porce

Doba přípravy:  10 minut přípravy + 3 hodiny chlazení v lednici

Ingredience

400 ml smetany ke šlehání
100 ml bezového sirupu/šťávy
1 limetka
5 plátků želatiny
špetka mletého zázvoru
ovoce na ozdobu
Bezinková panna cotta s limetkou

Postup

  1. Želatinové plátky ponoříme do sklenice nebo misky se studenou vodou a necháme několik minut nabobtnat. Smetanu smícháme s bezovou šťávou, přidáme nastrouhanou kůru z poloviny limetky a pomalu přivedeme k varu.
    Bezinková panna cotta s limetkou
  2. Nabobtnalou želatinu lehce vyždímáme, aby se zbavila přebytečné vody, a přidáme do smetany. Směs důkladně promícháme, aby se smetana rozpustila. Potom panna cottu rozdělíme do čtyř misek a necháme v lednici cca tři hodiny ztuhnout.
    Bezinková panna cotta s limetkou
  3. Vychlazenou panna cottu ozdobíme ovocem a navrch nastrouháme ještě trochu limetkové kůry.
    Bezinková panna cotta s limetkou

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky