Překvapte vaše maminky na Den matek tímto neodolatelným šlehačkovým dortem s jahodami podle receptu Pavla Meduny.
Množství: na dortovou formu o průměru 23 cm
Doba přípravy: 2,5 hodiny (příprava těsta a náplně 25 minut, pečení 40 minut, sestavení dortu a zdobení 25 minut + 1 hodina odležení) + několik hodin chlazení v lednici
4 | vejce |
50 g | změklého másla |
140 g | polohrubé mouky |
120 g | krupicového cukru |
½ | kypřícího prášku do pečiva |
strouhaná citronová kůra z cca ½ menšího citronu | |
špetka soli |
600 ml | vychlazené smetany ke šlehání s obsahem min. 33 % tuku |
200 g | sýru mascarpone |
300 g | čerstvých jahod |
200 ml | vychlazené smetany ke šlehání s obsahem min. 33 % tuku |
100 g | čerstvých jahod |
borůvky | |
plátky mandlí |