Kuřecí satay nemusí být vždy jen na špízu. Vojtěch Poštulka si pro vás připravil rychlý recept na klasickou verzi tohoto úžasného masa, voňavého po opečených arašídech s chilli. Kuřecí satay spojil s lehkým salátem, který se perfektně hodí k zahradní grilovačce a určitě ohromí vaše přátele.
Množství: 4 porce
Doba přípravy: 15 minut + minimálně 1 hodina na odležení masa
2 | kuřecí stehenní řízky bez kůže (nebo použijeme i jiný druh masa, např. krůtí prsa pro dietnější verzi) |
1 lžička | koření Tandoori |
¼ lžičky | mletého koriandru |
1 | jemně nasekaný stroužek česneku |
1 lžička | čistého medu |
1 lžíce | sladké chilli omáčky |
1 lžíce | limetkové šťávy |
1 lžíce | křupavého arašídového másla |
¼ | čerstvé chilli papričky |
sezamový nebo slunečnicový olej na pečení | |
2 | srdíčka ze salátu Little Gem nakrájená na měsíčky |
¼ | okurky, rozpůlená a nakrájená na tenké nudličky |
1 | červená cibule rozpůlená a nakrájená na tenké plátky |
hrstka | čerstvého koriandru nasekaného nahrubo |
semínka z ½ granátového jablka | |
mořská vločková sůl |
Podívejte se také na videopostup k tomuto receptu: