Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Salát s kuřecím satay a granátovým jablkem

21.07.2023 | 75 min.

Kuřecí satay nemusí být vždy jen na špízu. Vojtěch Poštulka si pro vás připravil rychlý recept na klasickou verzi tohoto úžasného masa, voňavého po opečených arašídech s chilli. Kuřecí satay spojil s lehkým salátem, který se perfektně hodí k zahradní grilovačce a určitě ohromí vaše přátele.

Množství:  4 porce

Doba přípravy:  15 minut + minimálně 1 hodina na odležení masa

Suroviny

2 kuřecí stehenní řízky bez kůže (nebo použijeme i jiný druh masa, např. krůtí prsa pro dietnější verzi)
1 lžička koření Tandoori
¼ lžičky mletého koriandru
1 jemně nasekaný stroužek česneku
1 lžička čistého medu
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce křupavého arašídového másla
¼ čerstvé chilli papričky
sezamový nebo slunečnicový olej na pečení
2 srdíčka ze salátu Little Gem nakrájená na měsíčky
¼ okurky, rozpůlená a nakrájená na tenké nudličky
1 červená cibule rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
hrstka čerstvého koriandru nasekaného nahrubo
semínka z ½ granátového jablka
mořská vločková sůl
Salát s kuřecím satay

Postup

    1. Do misky nasypeme sladkou chilli omáčku, arašídové máslo, med, čerstvé chilli, nakrájený česnek a koření. Dobře promícháme.

      Kuřecí stehna očistíme a naporcujeme, pokud je máme v celku, jinak maso rozkrojíme vodorovně na polovinu, abychom získali celkem 4 filety, poté naložíme do marinády a dobře promícháme, aby se obalila po všech stranách masa.

      Dáme do lednice alespoň na 1 hodinu nebo přes noc, aby chutě pronikly do kuřete. Zbytek marinády necháme stranou na dresink.
      Salát s kuřecím satay
    2. Jakmile bude maso odleželé, můžeme se pustit do jeho přípravy na grilu nebo pánvi. Pánev lehce vymažeme trochou oleje a necháme zahřát, aby se maso pěkně zatáhlo, ale nepřilepovalo se.

      Kuře vložíme na pánev a opečeme ho zprudka z obou stran, poté ztlumíme plamen a pod poklicí 5–6 minut necháme podusit, dokud nebude dostatečně upečené. Maso by ale mělo zůstat šťavnaté a měkké.

      Poté opečené maso odstavíme a přikryté ho na několik minut necháme odpočinout, než ho nakrájíme.
      Salát s kuřecím satay
    3. Zatímco kuře odpočívá, natrháme si salát na menší kousky, nakrájíme okurku, cibulku, koriandr a vyloupeme granátové jablko (Tip Vojtěcha Poštulky: "Já je loupu ponořené do studené vody, abych nemusel potom vymalovat celou kuchyň."). Vše postupně naskládáme na talíře.
      Salát s kuřecím satay
    4. Salát přelijeme lžící odložené omáčky. Kuře naporcujeme a navršíme na salát a lžičkou přelijeme zbývající omáčkou. Jíme, dokud je kuře teplé. Nakonec ještě zasypeme čerstvým koriandrem a zbývajícím granátovým jablkem.
      Salát s kuřecím satay
    5. Podívejte se také na videopostup k tomuto receptu:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky