Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Cuketová polévka

11.07.2023 | 40 min.

Nevíte, co připravit z cuket? Zkuste osvěžující cuketovou polévku podle Evy Bartošové z Kitchen Affair. Hodí se jako lehký oběd či večeře na horké letní dny.

Množství: 4–5 porcí

Doba přípravy:  40 minut

Ingredience

2 cukety
2 šalotky
4 menší brambory
600 ml zeleninového vývaru (nebo kvalitního bujónu)
600 ml vody
1 kelímek smetany na vaření
olej
pepř a sůl
cibulová bageta Globus
Cuketová polévka

Postup

  1. Cibulku pokrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme dvě lžíce oleje a cibuli na něm zprudka orestujeme.

    Cuketu také pokrájíme a přidáme do hrnce k cibuli. Několik minut společně restujeme tak, aby cuketa změkla.
    Cuketová polévka
  2. Potom do hrnce přilijeme zeleninový vývar a vodu.
    Cuketová polévka
  3. Přidáme oloupané brambory pokrájené na kostičky a vše společně vaříme do změknutí brambor. Potom polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Do rozmixované polévky vmícháme celý kelímek smetany na vaření. Polévku dosolíme a opepříme podle chuti.
    Cuketová polévka
  4. Cibulovou bagetu nakrájíme na kostičky, dáme na plech, lehce polijeme olejem a dáme do trouby. Pečeme na 180 °C, dokud nebudou krutonky krásně křupavé.
    Cuketová polévka
  5. Hotovou polévku podáváme ozdobenou opečenými krutony.

  6. Podívejte se také na videopostup k tomuto receptu:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky