Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Hovězí loupaná plec na červeném víně

28.08.2023 | 120 min.

Hovězí loupaná plec dušená na červeném víně s brusinkami je skvělé sezónní jídlo, které vaši kuchyň nádherně provoní a výtečně si na něm pochutnáte.

Množství: 4 porce

Doba přípravy:  2 hodiny

Suroviny

1 kg loupané hovězí plece
3 mladé cibule
3 mladé mrkve
50 g másla
2 lžíce třtinového cukru
300 ml červeného vína
300 ml vývaru
3 lžíce brusinkové omáčky
2 lžíce rajčatového protlaku
rozmarýn, tymián a bobkový list
50 g sušených brusinek
sůl a pepř na dochucení
Hovězí loupaná plec na červeném víně

Postup

    1. Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozehřátém tuku orestujeme zprudka ze všech stran. Poté, co je maso opečené, ho vyjmeme a dáme stranou. Do tuku přidáme cibuli a mrkev nakrájenou na větší kousky.
      Hovězí loupaná plec na červeném víně
    2. Přidáme máslo, třtinový cukr a restujeme do tmavé karamelové barvy. Poté přidáme bylinky a koření. Vložíme kvalitní rajčatový protlak spolu s brusinkovou omáčkou a znova restujeme do tmavé barvy. Zalijeme červeným vínem a necháme chvíli odpařit a zredukovat. Poté přilijeme vývar a vrátíme do něj orestované maso.
      Hovězí loupaná plec na červeném víně
    3. Snížíme plamen, pevně přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni půldruhé hodiny, dokud hovězí maso nezměkne. Vmícháme brusinkovou omáčku, ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem. Vaříme dalších 5 minut, aby se omáčka zredukovala.
      Hovězí loupaná plec na červeném víně
    4. Podáváme se šťouchanou bramborovou kaší sypanou čerstvou petrželkou a přelitou máslem.
      Hovězí loupaná plec na červeném víně
    5. Tip Vojtěcha Poštulky:
      „Nechal jsem si ještě zvlášť v misce odležet spolu s trochou vína i sušené brusinky, které jsem přidal k masu těsně před koncem, aby byly vidět i v omáčce a dodaly tomu krásnou sladkokyselou chuť plnou vitaminů.“
      Hovězí loupaná plec na červeném víně

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky