Co se v článku dozvíte?
Jak špekáčky správně připravit?
Jak upéct špekáčky na černém pivu?
Co dalšího by vám nemělo chybět?
Čím je filipojakubská noc magická?
Oslavte s Globusem jednu z nejmagičtějších nocí v roce! K filipojakubské nebo také Valpuržině noci neodmyslitelně patří posezení po boku rodiny a přátel u zapálených ohňů. Připravili jsme si pro vás pár skvělých tipů, jak si tento svátek co nejlépe užít.
Ke každé správné oslavě neodmyslitelně patří dobré jídlo a pití. A co by to bylo za pálení čarodějnic bez opékání špekáčků. Ty nejlepší špekáčky pro filipojakubskou noc najdete v Řeznictví Globus, kde je místní řezníci vyrábí podle tradiční receptury z vepřového a hovězího masa a samozřejmě také ze špeku.
K masu přidají trochu pepře, česneku a hotovou směs naplní do přírodních střívek. Oblíbená táboráková pochoutka je tak na světě! Špekáčky z Řeznictví Globus jsou navíc bezlepkové, takže si na nich mohou pochutnat i celiaci.
Kdyby náhodou počasí venkovnímu opékání nepřálo, můžete si špekáčky z Řeznictví Globus připravit třeba na černém pivu doma v troubě.
Využít k tomu můžete recept od našich řezníků, podle kterého si špekáčky snadno připravíte nejen na filipojakubskou noc, ale kdykoliv na ně dostanete chuť.
Budete potřebovat:
Špekáčky podélně rozříznete a zevnitř vymažete hořčicí. Následně je naplníte nakrájenou cibulí, anglickou slaninu a vyskládáte do pekáče. Na špekáčky přidáte kečup, podlijete je černým pivem, pekáč zakryjete alobalem a dáte péct při 180 °C na cca 15 minut. Poté z pekáče alobal sejmete a pečete dalších 10 minut. Upečené špekáčky servírujte s čerstvým chlebem z Pekařství Globus.
V nabídce našeho řeznictví však najdete spoustu dalších dobrot, na kterých si můžete během filipojakubské noci pochutnat. Opečené klobásky, trampské cigáro nebo párky z Globusu svou lahodnou vůní perfektně navodí správnou atmosféru i u vás na zahradě.
Pálení čarodějnic můžete využít i pro uspořádání rodinné grilovačky. Mezi hvězdné stálice každého grilování patří naše úžasné marinované nebo vyzrávané steaky či vyladěné hovězí hamburgery.
V žádném případě nesmíte zapomenout na čerstvé pečivo z Pekařství Globus. Opečené maso podávejte s pořádným krajícem chleba Horal nebo Královského bochníku, skvěle si pochutnáte však i na Párty večce nebo některé z našich křupavých baget.
Aby byla vaše oslava perfektní, k masu a pečivu podávejte hostům nakládané feferonky nebo okurky, kečup, hořčici a křen. Hodit by se vám mohlo i jednorázové nádobí, papírové a vlhčené ubrousky, a pokud budete grilovat, tak také dřevěné uhlí a podpalovač. V Globusu pořídíte vše pod jednou střechou.
Noci z 30. dubna na 1. května se už po staletí připisují nadpřirozené účinky a je spjata s pálením ohňů a vírou v čarodějnice. Podle legend se během ní otevírají jeskyně s poklady a děti počaté na Valpuržinu noc jsou prý celý život šťastné.
Zároveň je tento svátek symbolem konce zimy a vlády temných sil, které střídá jaro a dobrá, životodárná energie. Nastává doba plná slunce a světla, kdy se daří všemu živému, a kterou na podzim ukončují až Dušičky.
Nemůžete se už filipojakubského posezení u ohně dočkat? Vyrazte na nákup do Globusu a užijte si pálení čarodějnic tak, jak ho máte nejradši – po boku svých blízkých, vynikajícího jídla a oblíbeného nápoje.