Koláčky s rebarborou a vanilkovým pudinkem

28.05.2021 | 60 min.

Ingredience

Těsto:

300 g hladké mouky
175 ml mléka
75 g sádla
1 ks vajíčko
15 g čerstvého droždí
45 g cukru krupice
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky muškátového oříšku

Pudinkový krém:

300 ml mléka
1 ks vanilkový pudink
10 g vanilkového cukru
50 g cukru krupice
100 g másla

Na dokončení:

500 g rebarbory
1 lžička mletého zázvoru
1 ks vejce
30 g sekaných pistácií

Postup

  1. V míse smícháme mouku, cukr, sůl a uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí a poté přilijeme vlažné mléko. Lehce zamícháme a necháme asi 30 minut v klidu přikryté kynout. Poté přidáme všechny zbývající ingredience a vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těsto. To necháme opět přikryté kynout asi 30 až 45 minut, do dvojnásobného objemu.
    Koláče s rebarborou a vanilkovým pudinkem Koláče s rebarborou a vanilkovým pudinkem
  2. Na pudink smícháme všechny ingredience a za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi dvě minuty, poté nalijeme do čisté misky, na povrch přiložíme kuchyňskou fólii a necháme vychladnout. Rebarboru nakrájíme na malé kousky, zalijeme vařící vodou, necháme asi 1 minutu louhovat a poté scedíme.
  3. Vykynuté těsto na pomoučené ploše pomocí prstů roztáhneme na obdélník 20x30 cm, potřeme ho rozmíchaným vychladlým pudinkem, posypeme kousky scezené rebarbory a sušeným zázvorem. Takto připravené těsto stočíme do rolády a snažíme se mít co největší počet závitů. Hotovou roládu nakrájíme ostrým nožem na 12 až 16 kousků a ty poté odkládáme na plech s papírem na pečení. Necháváme více místa kolem, ještě nakynout. Jakmile je objem dvojnásobný, potřeme rozšlehaným vajíčkem a poté pečeme při 170°C v troubě asi 15 až 20 min. dozlatova. Po vytažení posypeme nahrubo sekanými pistáciemi.
    Koláče s rebarborou a vanilkovým pudinkem Koláče s rebarborou a vanilkovým pudinkem

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky