Vánoce z Globusu: méně práce u vás doma

Vánoce z Globusu: méně práce u vás doma

Ručně vyrobené, pečlivě nazdobené a bohatě prostřené – takové jsou Vánoce, připravené ve všech hypermarketech Globus. Dárkový sortiment letos nabízí přes 70 procent novinek. Poctivé výroby hypermarketu, pekařství, cukrářství i řeznictví už jedou naplno, aby letošní Vánoce byly pro zákazníky Globusu co nejštědřejší, zároveň ale i co nejméně pracné.

O co roste zájem nejvíce:

-          Hotové cukroví, vánoční těsta a vánočky

-          Vinné klobásy a kvalitní vyzrávaná masa

-          Filety z kapra i mořské ryby z divokého odlovu

-          Veganské a další alternativní potraviny

-          Atraktivní novinky v potravinách i mezi dárky

TO NEJLEPŠÍ NA VÁNOČNÍ STŮL

Pekařství: ručně dělané cukroví a vánočka z devíti pramenů

Kvalitu domácího pečení, poctivé receptury a současně úsporu času, který lze věnovat dárkům – takovou hodnotu přinášejí zákazníkům pekaři a cukrářky v Globusu. Pokud nechtějí zákazníci péct doma od základu, cukrářky v Globusu nabídnou několik druhů hotových těst pro domácí zpracování – kromě lineckého, ořechového, kokosového, kakaového nebo medovníkového těsta nově přibude i těsto na vanilkové rohlíčky a pracny.  A pro ty, kteří nemají čas vůbec, tu bude sváteční hotové cukroví z Globusu. Mezi to nejoblíbenějšími patří vanilkové rohlíčky, kokosky, linecká kolečka a jiné tvary s džemem, sněhové bílé pečivo, s čokoládou a v čokoládě máčené. A pro dokonalé naladění atmosféry Vánoc mohou zákazníci zkusit i nový vánoční dort s jemným smetano-čokoládovým krémem, čokoládovou polevou a pomerančovou šlehačkou.

Pečivem, které symbolizuje rodinné svátky a které je nejoblíbenějším sladkým pečivem před Vánoci jsou vánočky. Pekaři Globusu je pečou už v těchto dnech - ručně pletená máslová vánočka DeLuxe z devíti pramenů a vánočky z šesti pramenů jsou dokonalou symfonií poctivého přístupu a pekařského umění. Veškeré výrobky od zdejších pekařů a cukrářů lze poznat dle loga Poctivé výroby Globus.

Řeznictví: vyzrávaná masa a klobásy

Hojnost masa i řadu svátečních specialit připravují také řezníci z Globusu. Předpokládají tradičně vysoký zájem o vepřové, ale i o telecí řízky, tedy maso odpovídající původní vídeňské receptuře. Pro masové labužníky tu budou také vyzrávaná masa na omáčky, steaky jako Rib Eye, delikátní šunka od kosti nebo uzené maso z vlastní udírny.

Snad na žádném svátečním stole před Vánoci nechybí vinná klobása z jemné směsi vepřového masa a hovězího masa s vínem, bílým pepřem, muškátovým oříškem a citronem. Řezníci v Globusu ji dělají dle tradiční receptury, směs plní do skopového střívka. Ve velké oblibě jsou pochoutky takzvaně „na sváteční talíř“, tedy šunky vysoké jakosti či kořeněné klobásky. Veškeré maso v patnácti řeznictvích řezníci Globusu bourají každé ráno čerstvé a stejně tak vyrábějí i denně čerstvé uzeniny.

Naporcovaný kapr a nově divoký losos

S blížícími se svátky samozřejmě roste i zájem o kapra z českých sádek. A protože i úprava ryby vyžaduje čas, zákazníci rok od roku více poptávají již připravené filety z ryb a výjimkou není ani sváteční klasika kapr. I s tím počítají zaměstnanci pultových prodejů ryb v hypermarketech Globus a filety kapra tu vlastnoručně připravují – kapří maso je očištěné a téměř bez kostí připraveno k pečení nebo smažení. Prodej ryb v předvánočním období stoupá, v prosinci dosahuje nárůst obratu oproti průměrnému obratu zbývajících měsíců kolem 90 procent.

Letošní vánoční rybí novinkou bude Losos Sockey (Nerka) z divokého odlovu. Tento druh lososa pochází z řek na Aljašce nebo Kamčatce. Vyniká jasně červenou barvou svaloviny a polovičním obsahem tuku, než má losos z chovu.  Každoročně jsou ve velké oblibě filety z Lososa obecného, Okouna nilského nebo steak z Tuňáka žlutoploutvého. I letos Globus opět nabídne Mořskou štiku, Platýse evropského nebo Sumečka afrického. Stále oblíbenější jsou před svátky také mořské plody. Ve vánoční nabídce letos Globus uvede mořské řasy Goma Wakame, mušle Slávky nebo velké Ústřice Geay ze severní Francie z oblasti Marennes. Evergreenem jsou pak především Krevety růžové a Krevety tygří nebo dále je z mořských plodů velký zájem i o Hřebenatky

Zdravý svět: „řízek“ a bramborový salát i pro vegany

Důkaz toho, že i tradiční Vánoce mohou mít zcela odlehčenou alternativu, přináší vánoční nabídka Zdravého světa, především kategorie Vegan nebo Raw. Z těch se dá dokonce vytvořit celé vánoční menu: rostlinný obalovaný řízek Garden Gourmet, nově ale také veganský řízek, karbanátek nebo burger od výrobce Iceland. Také příloha Veganský sváteční bramborový salát odlehčí tím, že neobsahuje vejce ani laktózu. Pro smažení či jinou přípravu alternativ se dá využít přepuštěné rostlinné máslo Ghí, na kterém lze ocenit jeho máslovou chuť i univerzální použití.

A pokud jde o sladké, i letošní vánočka ze Zdravého světa bude bezlepková a k ní dva druhy vánoční štoly se sníženým obsahem laktózy. Exkluzivně Globus letos nabídne alternativu k medu - med z kokosového nektaru Coconut Merchant a džem z kokosu stejné značky, který má v kategorii džemů zcela novou specifickou chuť.   Zejména pro děti s potravinovou intolerancí Zdravý svět nabídne České nemléko a jeho limitovanou edici „Perníček“.

Ořechy na váhu letos nově ve všech Globusech

Letošní inovací, se kterou se zákazníci v Globusu setkávají, je prodej suchých plodů, tedy i ovoce, vlašských nebo lískových ořechů na váhu. Zákazníci si tak mohou sami vybrat a vytvořit svou oblíbenou směs v množství, v jakém sami chtějí. Dávkovače se suchými plody jsou umístěné v rámci sortimentu ovoce a zeleniny. Před svátky jsou každoročně oblíbená i dárková balení a dárkové kazety suchých plodů, proto Globus nabídne hned 10 podobných dárkových novinek.

NOVĚ POD STROMEČEK

Hity pro děti: Frozen, Lego v mobilu, dřevěné hračky i plyšové autíčko na ovládání

Rok od roku před Vánoci sílí zájem o nové inovativní dárky pro děti. Zákazníci jsou často inspirováni sociálními sítěmi a tyto zajímavé dárky hledají v kamenném obchodě. Proto Globus nabízí pro letošní Vánoce v sortimentu hraček, dárků a sportu hned 70 procent novinek.

Velký prostor mají letos všechny hračky s motivy filmu Frozen II, který má krátce před Vánoci svou premiéru v českých kinech.  Také oblíbené stavebnice Lego přecházejí s novinkami jak pro malé, tak i pro starší děti. Jde například o verzi Lego Hidden, kterou lze propojit s mobilní aplikací a stavebnice díky rozšířené realitě „ožije“.

Pro malé děti jsou exkluzivně v Globusu ke koupi krásné dřevěné hračky nebo roztomilé plyšové autíčko na ovládání. I letos je pak připraven nový sortiment hudebnin a muzikálních setů.

Kreativní školáky může pod stromečkem potěšit kuličková dráha Gravitrax či atraktivní trampolínové dráhy BOOM trix. Pro starší přemýšlivce je připraven rozšířený sortiment hlavolamů a velký výběr speciálních vědeckých sad umožňující zajímavé experimenty.

Adrenalinové a sportovní dárky prezentují letos v sortimentu elektrické koloběžky, skateboardy, fitness výrobky nebo kolonožky.

Vánoce z Globusu: méně práce u vás doma