Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Semínkový Lavash s čočkovým hummusem (GF, LF)

10.09.2021 | 30 min.

Ingredience

Lavash:

250 g hladké pohankové mouky
160 g vlažné vody
20 g olivového oleje
50 g semínek (slunečnice, sezam, len, dýně, kmín)
2 g soli

Hummus:

250 g doměkka uvařené a okapané čočky
20 g olivového oleje
40 g arašídového másla
10 g citronové šťávy
5 g sladké mleté papriky
1 malý stroužek česneku
  sůl podle chuti

Dokončení:

200 g šunky nejvyšší jakosti
  Naklíčená luštěnina

Postup

  1. Na lavash v míse smícháme mouku, semínka, sůl, poté přidáme olej a vodu a vypracujeme těsto. Je lehce lepivé, s tím si nelámeme hlavu. Těsto rozválíme mezi dvěma archy pečicího papíru na tenkou placku o síle 1–2 mm, pomocí rádla na pizzu zarovnáme okraje a obdélníkový plát nařežeme na 12 stejných dílů. Pečeme při 180 °C 25–30 min. dozlatova. Necháme vychladnout.
    Semínkový Lavash s čočkovým hummusem Semínkový Lavash s čočkovým hummusem
  2. Do mixéru navážíme odkapanou uvařenou čočku, přidáme arašídové máslo, malý stroužek česneku, citronovou šťávu a jednu až dvě lžičky studené vody. Přidáme koření a sůl a umixujeme dohladka.
    Semínkový Lavash s čočkovým hummusem Semínkový Lavash s čočkovým hummusem
  3. Pomazánku dáme do vzduchotěsné uzavíratelné dózy. Skladujeme v lednici. Dobře vychlazenou pomazánku mažeme na opečené plátky lavashe, dekorujeme šunkou, klíčky, rajčaty a můžeme pokapat olivovým olejem.

Tip:

Místo arašídového másla můžeme také použít sezamové tahini; stačí poloviční množství.

Kategorie:

Zdravý svět

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky