Množství: 6 porcí
Doba přípravy: 3,5 hodiny
Vojtěch Poštulka: "U nás zbožňujeme, když se připravují masa takto v celku i s kostí. A tahle žebra si oblíbíte hned ze dvou důvodů. Nejdříve je vaříte ve vodě se zeleninou a tím vám vznikne silný voňavý hovězí vývar. A za druhé levné jídlo na grilu, kterým okouzlíte spousty přátel a stanete se u vás doma skutečným mistrem grilu."
3 kg | hovězích žeber s kostí z Globusu |
2 | cibule, rozpůlené |
1 | hlava česneku, vodorovně rozpůlená |
2 ks | mrkve, očištěné |
2 ks | řapíkatého celeru |
1 lžička | nového koření |
2 | bobkové listy |
1 | rajče |
trochu oleje na orestování | |
sůl a čerstvě mletý černý pepř |
25 g | másla/oleje na orestování |
1 | cibule, nakrájená nahrubo |
1 | stroužek česneku, rozdrcený |
2 | červené chilli papričky, nakrájené nadrobno |
1 lžička | fenyklových semínek, drcených |
2 | hvězdičky badyánu |
150 g | tmavého třtinového cukru |
200 g | rajčatového kečupu |
100 g | BBQ kečupu |
100 ml | tmavé sójové omáčky |
rozmarýn | |
tymián |