V tomto receptu od Vojtěcha Poštulky se podíváme, jak připravit kvalitní vepřovou krkovici plněnou špenátem, vejcem a šunkou, kterou budeme podávat s opečenými brambory s jarní cibulkou. Toto jídlo se skvěle hodí na nedělní oběd i sváteční tabuli. Na jaře v něm zužitkujete čerstvou zeleninu, ale připravit si ho díky jeho univerzálnosti můžete po celý rok.
Množství: 4 porce
Doba přípravy včetně pečení: 95 minut
700 g | vepřové krkovice z Řeznictví Globus |
100 g | parmské šunky |
dijonská hořčice | |
rozmarýn | |
potravinářský motouz na pečení | |
sůl a pepř |
125 g | čerstvého špenátu |
1 | červená cibule |
2 | jarní cibulky |
máslo | |
1 | vejce |
1 kg | brambor (varný typ B) |
olivový olej | |
2 stroužky | česneku |
rozmarýn | |
tymián | |
1 | nakrájená červená cibule |
2 | nakrájené jarní cibulky |
sůl a pepř |