Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Plněná vepřová krkovice s opečenými brambory

23.05.2023 | 95 min.

V tomto receptu od Vojtěcha Poštulky se podíváme, jak připravit kvalitní vepřovou krkovici plněnou špenátem, vejcem a šunkou, kterou budeme podávat s opečenými brambory s jarní cibulkou. Toto jídlo se skvěle hodí na nedělní oběd i sváteční tabuli. Na jaře v něm zužitkujete čerstvou zeleninu, ale připravit si ho díky jeho univerzálnosti můžete po celý rok.

Množství:  4 porce

Doba přípravy včetně pečení:  95 minut

Suroviny

700 g vepřové krkovice z Řeznictví Globus
100 g parmské šunky
dijonská hořčice
rozmarýn
potravinářský motouz na pečení
sůl a pepř

Na náplň:

125 g čerstvého špenátu
1 červená cibule
2 jarní cibulky
máslo
1 vejce

Na brambory:

1 kg brambor (varný typ B)
olivový olej
2 stroužky česneku
rozmarýn
tymián
1 nakrájená červená cibule
2 nakrájené jarní cibulky
sůl a pepř
Plněná vepřová krkovice

Postup

  1. Očistíme si vepřovou krkovici a rozřízneme ji tak, aby se dala pěkně rozklepat.

    Oloupeme brambory, opláchneme je pod čistou vodou, překrojíme na menší kousky a dáme do zapékací mísy. Potřeme olivovým olejem, přidáme rozmarýn a okořeníme solí a pepřem. Mísu vložíme do trouby rozehřáté na 155 °C na 50 minut.
    Plněná vepřová krkovice
  2. Mezitím, co se nám budou brambory péct, si připravíme náplň, kterou budeme potřebovat do vepřové rolády.

    Na másle orestujeme červenou cibuli spolu s česnekem, stačí jen zesklovatět. Poté přidáme čerstvý špenát, necháme jej vydusit do měkka a dáme stranou z pánve. Poté do stejné pánve vyklepneme jedno vejce, rozmícháme a spojíme se špenátem. Dochutíme solí a pepřem a dáme stranou vychladnout.
    Plněná vepřová krkovice
  3. Vezmeme si rozkrojenou vepřovou krkovici a opatrně, ale důkladně ji rozklepeme paličkou na maso, a to z obou stran tak, aby se nám maso roztáhlo a dalo se lehce zarolovat.

    Poté maso osolíme a okořeníme rozmarýnem a pepřem. Potřeme lehce dijonskou hořčicí a proložíme sušenou nebo dušenou šunkou. Na šunku vložíme připravenou chladnou náplň.
  4. Plněná vepřová krkovice
  5. Vše opatrně zavineme do rolky, kterou poté ještě stáhneme pečicím provázkem.
    Plněná vepřová krkovice
  6. Rozehřejeme si pánev s trochou oleje a zprudka a důkladně opečeme rolády ze všech stran. Takto opečené rolády přendáme do zapékací mísy a vložíme do předehřáté trouby k bramborám, teplotu již můžeme zvýšit na 180 °C a pečeme společně ještě 15 minut. Těsně před koncem přidáme k masu trochu másla a k bramborům nakrájenou červenou a jarní cibulku. Vše promícháme a popřípadě dochutíme.
    Plněná vepřová krkovice
  7. Po upečení necháme maso ještě chvíli odpočinout, sundáme provázek a opatrně naporcujeme. Servírujeme společně s pečenými brambory s cibulkou a na závěr můžeme ještě dozdobit špenátovým olejem, který si připravíme ze zbytku čerstvého špenátu, olivového oleje, stroužku česneku a soli.
    Plněná vepřová krkovice

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky