Oslavte jednu z nejmagičtějších nocí v roce! K filipojakubské nebo také Valpuržině noci neodmyslitelně patří posezení s přáteli a rodinou u zapálených ohňů. Připravili jsme si pro vás pár tipů, jak si tento svátek ještě více zpříjemnit.
Ke každé správné oslavě neodmyslitelně patří dobré jídlo a pití. A co by to bylo za pálení čarodějnic bez opékání špekáčků. Pokud chcete mít jistotu vysoké kvality a výtečné chuti, sáhněte po špekáčcích z Řeznictví Globus.
Řezníci je vyrábí podle tradiční receptury z vepřového a hovězího masa a samozřejmě také ze špeku. K masu přidají ještě trochu pepře i česneku a hotovou směs naplní do přírodních střívek. Špekáčky z Řeznictví Globus jsou navíc bezlepkové, takže si na nich mohou pochutnat i celiaci.
A kdyby náhodou počasí venkovnímu opékání nepřálo, můžete si naše špekáčky připravit třeba na černém pivu doma v troubě.
Využít k tomu můžete osvědčený recept od řezníků z Řeznictví Globus, podle kterého si špekáčky snadno připravíte, kdykoliv na ně dostanete chuť.
Budete potřebovat:
Špekáčky podélně rozřízněte a zevnitř vymažte hořčicí. Následně je naplňte nakrájenou cibulí, anglickou slaninou a vyskládejte do pekáče. Na špekáčky přidejte kečup, podlijte je černým pivem, pekáč zakryjte alobalem a dejte péct při 180 °C na cca 15 minut. Poté z pekáče alobal sejměte a pečte dalších 10 minut. Upečené špekáčky servírujte s čerstvým chlebem z Pekařství Globus.
V nabídce našeho řeznictví však najdete spoustu dalších dobrot, na kterých si můžete během filipojakubské noci pochutnat. Opečené klobásky, trampské cigáro nebo párky z Globusu svou lahodnou vůní perfektně navodí správnou táborákovou atmosféru i u vás na zahradě.
Pálení čarodějnic můžete využít i pro uspořádání rodinné grilovačky. Mezi hvězdné stálice každého grilování patří naše marinované nebo vyzrávané steaky či vyladěné hovězí hamburgery.
Zapomenout byste neměli ani na čerstvé pečivo z Pekařství Globus. K opečenému masu se hodí pořádný krajíc chleba Horal nebo Královského bochníku, moc dobře si však pochutnáte i na Párty večce nebo některé z našich křupavých baget.
Aby byla vaše oslava perfektní, k masu a pečivu podávejte hostům nakládané feferonky nebo okurky, kečup, hořčici a křen. Přijít vhod by vám mohlo i jednorázové nádobí, papírové a vlhčené ubrousky. Pokud budete grilovat, tak na nákupní seznam přidejte ještě dřevěné uhlí a podpalovač. V Globusu pořídíte snadno vše pod jednou střechou.
Noci z 30. dubna na 1. května se už po staletí připisují nadpřirozené účinky a je spjata s pálením ohňů i vírou v čarodějnice. Podle legend se během ní otevírají jeskyně s poklady a děti počaté na Valpuržinu noc jsou prý celý život šťastné.
Zároveň je tento svátek symbolem konce zimy a vlády temných sil, které střídá jaro a dobrá, životodárná energie. Nastává doba plná slunce a světla, kdy se daří všemu živému a kterou na podzim ukončují až Dušičky.
Užijte si pálení čarodějnic tak, jak ho máte nejradši – po boku svých blízkých, vynikajícího jídla a oblíbeného nápoje. Vše ostatní nechte na nás.