Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Koláče s letními jablky

21.07.2021 | 120 min.

Ingredience

Těsto:

300 g hladké mouky
50 g cukru krupice
3 g soli
10 g droždí
180 ml mléko
vejce
60 g másla

Náplň:

500 g.  letních jablek
1/2 citrónu         

Drobenka: 

100 g hladké mouky
50 g másla          
50 g třtinového cukru
1 g soli
10 ml rumu

Na dokončení:

100 g

másla 

50 ml rumu

Postup

  1. Do mouky přidáme cukr, sůl, droždí, vlažné mléko, vejce a máslo a vypracujeme hladké a pevné těsto, to trvá nejméně 10 až 15 min. Těsto přikryjeme a necháme v pokojové teplotě dobře nakynout, objem musí být nejméně dvojnásobný.

    Těsto opatrně vyklopíme na plochu posypanou hladkou mouku a pomocí prstů roztáhneme do čtverce. Nakrájíme na 9 podobně velkých kousků a ty přeneseme na plech pokrytý papírem na pečení. Ještě pomocí v mouce namočených prstů lehce roztáhneme do stran. Okraje všech kousků potřeme vlažným máslem.

  2. Na drobenku smícháme v míse všechny ingredience a pomocí prstů vypracujeme hladkou drobivou směs. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s kůrou asi šťávu z půlky citrónu. Rozdělíme je na kousky těsta na plechu a zasypeme drobenkou. 
  3. Koláče pečeme v rozehřáté troubě na program horkovzduch při 190°C asi 12 až 15 min. dozlatova. Ještě horké potřeme směsí zbylého másla a rumu. Před podáváním pocukrujeme. Nejlépe chutnají ještě čerstvé.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky