Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Kávové dortíčky s anýzem

12.11.2021 | 60 min.

Recept na 40 ks.

Ingredience

Těsto:

160 g másla
220 g hladké mouky
20 g kukuřičného škrobu
10 g lógru z uvařené kávy
80 g cukru moučka
1 g soli
2 g mletého anýzu

Krém:

150 g cukru moučka
110 g měkkého másla
15 g silného espressa
1 g soli

Poleva:

150 g cukru moučka
30 g silného espressa
10 g oleje

Na dokončení:

jedlé sušené květy

Postup

  1. Těsto připravíme tak, že do mísy navážíme všechny ingredience a rukou z nich rychle vytvoříme těsto. Je důležité, aby máslo bylo přiměřeně studené a během přípravy těsta se zbytečně nerozpouštělo. Hotové těsto můžeme ihned vyválet na pomoučené ploše na sílu asi 3–4 mm a vykrájíme z něj tvary.
    Kávové drotíčky s anýzem Kávové drotíčky s anýzem
  2. Na krém dáme do misky cukr, sůl, studené espresso a měkké máslo a vyšleháme do pevna.
    Kávové drotíčky s anýzem Kávové drotíčky s anýzem
  3. Krém vložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a vychladlé upečené tvary k sobě po dvou slepujeme. Dáme do lednice asi na 30 min. dobře zatuhnout.
    Kávové drotíčky s anýzem
  4. Na polevu smícháme všechny ingredience do hladké hmoty a povrch ztuhlých kousků v ní namočíme. Ještě před zatuhnutím dozdobíme sušenými květy. Po zaschnutí vložíme do vzduchotěsné dózy a skladujeme na chladném místě.
    Kávové drotíčky s anýzem Kávové drotíčky s anýzem

Kategorie:

Pečení Vánoce

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky