Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Pohankový perník s polevou

21.01.2022 | 60 min.

1 pekáček 20 x 30 cm

15 ks

doba přípravy: 1 hodina

Ingredience

Těsto:

250 g celozrnné pohankové mouky
120 g kokosového cukru
30 g medu či javorového sirupu
250 g kokosového či sójového „jogurtu“
300 g kokosového či jiného rostlinného „mléka“
200 g oleje
6 g jedlé sody
10 g perníkového koření
2 g soli
kůra z 1 citronu

Na polevu:

80 g moučkového cukru
20 g citronové šťávy

Na dokončení:

120 g povidel či džemu z černého rybízu

Postup

  1. Do mísy navážíme pohankovou mouku, cukr, koření, citronovou kůru, sodu a sůl a zamícháme. Přidáme rostlinné alternativy mléka a jogurtu, olej a med a promícháme.
    Pohankový perník od Josefa Maršálka
  2. Hladkou hmotu nalejeme do pekáčku vymazaného olejem a vyloženého papírem na pečení a dobře rozetřeme.
    Pohankový perník od Josefa Maršálka
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 25–30 minut nebo dokud zapíchnutá špejle není suchá. Vytáhneme z trouby a na mřížce necháme lehce vystydnout, poté perník namažeme povidly či džemem.
    Pohankový perník od Josefa Maršálka
  4. Nakonec ho potřeme polevou, kterou jsme připravili smícháním cukru a citronové šťávy.
    Pohankový perník od Josefa Maršálka

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky