Grilovaný flank steak s fenyklovým salátem a bylinkovým máslem

07.11.2019 | 30 min

Ingredience

500 g hovězího masa flank steak
2 lžíce olivového oleje
čerstvě mletý pepř
vločková sůl

Fenyklový salát

1 velký fenykl
2 lžíce přepuštěné másla
160 g mixu salátů
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Bylinkové máslo

100 g másla
hrst čerstvých bylinek (estragon, šalvěj, tymián)
sůl podle chuti

Postup

  1. Flank steak a máslo si vyndáme z lednice a necháme v pokojové teplotě.
  2. Povolené máslo smícháme s bylinkami. Vložíme do lednice a necháme trochu ztuhnout. Když už je máslo tužší, vytvarujeme z něj váleček a dáme do alobalu do lednice vychladit.
  3. Mezitím si na mandolíně nebo ručně nakrájíme fenykl. V pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a nakrájený fenykl na něm orestujeme dozlatova. Nakonec ho podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Flank steak potřeme olivovým olejem a opepříme. Grilujeme ho 5 - 8 minut na rozpáleném grilu. Maso zabalíme do alobalu a necháme cca 5 minut odpočinout.
  5. Mezitím si do mísy dáme mix salátů, který zakapeme kvalitním olivovým olejem.
  6. Na talíř naservírujeme salát s fenyklem. Na salát dáme zhruba 1 cm silné plátky flank steaku, který posypeme vločkovou solí.
  7. Nakonec necháme na mase rozpustit plátky bylinkového másla.

TIP: K masu můžeme připravit opečené brambory nebo bagetky, které před opečením potřeme zlehka bylinkovým máslem.

Kategorie:

hovězí

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky