Sváteční veganská pomazánka

20.12.2019 | 15 min

Ingredience

250 g tofu natural
130 g kešu oříšků
3 lžíce extra panenského olivového oleje (45 ml)
1 velký stroužek česneku
2 lžíce lahůdkového droždí
1/2 hrnku nasekané čerstvé pažitky
1/3 hrnku nasekané čerstvé petrželky
1/4 hrnku nasekané čerstvé bazalky
2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
šťáva z 1 středního citrónu (50 ml)
sůl, pepř
veganský kaviár

Postup

  1. Tahle bylinková pomazánka u mě teď doma vede! Pokud nemáte rádi kopr nebo petrželku (já si k ní také pořád hledám cestu), tak se nebojte bylinky nakombinovat jinak a hrát si s jejich poměrem. Stejně tak si můžete zvolit, zda chcete jemnější chuť s pouze lehkým česnekovým nádechem (v tom případě nechte ten jeden stroužek), nebo pořádně česnekovou pomazánku, která má říz (dejte stroužek navíc).
  2. Tofu rozdrobíme do mixéru, přidáme kešu oříšky (ty mohou, ale nemusí být předem namočené, každopádně namáčením se zlepší jejich stravitelnost a snáze se rozmixují), stroužek česneku, olivový olej, šťávu z citrónu, sůl a pepř. Vše rozmixujeme dohladka. Pomazánku přendáme do uzavíratelné nádoby, zamícháme do ní nasekané bylinky společně s lahůdkovým droždím a dle potřeby ji dosolíme. Nádobu uzavřeme a pomazánku necháme před podáváním alespoň půl hodiny odpočinout v lednici.
  3. Pomázánku je možné podávat na pečivu dle výběru, krásně se na ní navíc bude vyjímat veganský kaviár, kterým výsledné jednohubky můžete dozdobit.

Kategorie:

bez masa zdravý svět

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky