Lidé poslali prostřednictvím Globusu přes 28 tun potravin potřebným

V sobotu 21. listopadu proběhla v celém Česku Národní potravinová sbírka, prostřednictvím které putují potraviny do charitativních organizací, dětských domovů i jednotlivcům, kteří žijí na hranici chudoby. O akci byl veliký zájem, lidé se nejen o akci zajímali, ale neváhali se svým darem do sbírky zapojit. „Nejčasteji lidé darovali základní potraviny, ale i sladkosti určené zejména dětem. Byli jsme velmi překvapeni, kolik zákazníků přivezlo jako dar celý nákupní košík. Také se hodně ptali, jak jejich pomoc poslouží a měli radost, že potraviny dostanou lidé přímo v místě, kde se nakoupily,“ říká Pavla Hobíková, mluvčí HM Globus, která společně s jedním z jednatelů Globusu ČR, Hansem-Jörgem Bauerem, pomáhala na Černém Mostě v sobotu 21. listopadu přebírat potraviny od dárců. Mezi deseti nejúspěšnějšími obchody při letošní sbírce byly čtyři HM Globus, nejvíce se pak v rámci hypermarketů Globus podařilo shromáždit v Praze 5 na Černém Mostě, a to přes 3 tuny.

Národní potravinovou sbírku organizovanou platformou Byznys pro společnost podporuje Globus od samého jejího počátku. Loni darovali lidé prostřednictvím této akce 173 tun potravin, z čehož téměř 26 tun se vybralo právě v patnácti hypermarketech Globus. Nicméně v rámci Globusu jde o jednu z několika charitativních aktivit, které zamezují plýtvání potravinami. „Velmi rádi se do smysluplných charitativních akcí zapojujeme. Například již od roku 2011 spolupracujeme s Českou federací potravinových bank, prostřednictvím které věnujeme potřebným nejčastěji mléčné výrobky, chlazenou drůbež, ovoce a zeleninu, pečivo, nealkoholické nápoje a výživy pro děti. Za letošní rok jsme takto darovali potraviny v hodnotě 4 milionů korun,“ říká Pavla Hobíková.

lide-venovali-v-globusu-28-tun-potravin_final.docx (41 kB)

Lidé poslali prostřednictvím Globusu přes 28 tun potravin potřebným