S černou solí Kala namak o chuť a vůni vajíček nepřijdete, a to díky obsaženým siřičitanům! Skvěle se tak hodí do míchaných tofíček, cizrnové omelety nebo vajíčkové pomazánky.
2 porce
Doba přípravy 20 minut
300 g | tofu natural či silken |
50 ml | rostlinného mléka |
4 lžíce | lahůdkového sušeného droždí |
½ lžičky | drceného kmínu |
⅔ lžičky | kurkumy |
½ lžičky | černé soli |
čerstvě namletý pepř | |
1 | cibule |
S lahůdkovým sušeným droždím připravíte třeba veganská míchaná vajíčka, navíc jde o cenný zdroj bílkovin a vitaminů.
Pro věrohodnější barvu nezapomeňte přidat ještě kurkumu. Jídlo nejen obarví, ale vzhledem k tomu, že obsahuje silný antioxidant kurkumin, i pozvedne jeho výživovou hodnotu.