Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Bezlepková bowl

13.01.2021 | 20 min.

Ingredience

240 g bezlepkových těstovin
1 hrnek suché quinoy
1 sklenice cizrny
1 avokádo
1 okurka
2 rajčata
1 červená cibule
1 lžíce oleje
vývar nebo voda
balsamico
bazalka
sůl
pepř

Nákupní seznam

Postup

  1. Do velkého hrnce si dáme vařit vodu na těstoviny. Mezitím si připravíme quinou. Do malého hrnce dáme lžíci oleje a pomalu rozehřejeme. Až se olej rozpálí, nasypeme do něj šálek quinoy. Tu obalíme v tuku a poté zalijeme dvěma šálky horké vody nebo ohřátým vývarem. Osolíme, ztlumíme plamen na minimum a přikryjeme poklicí.
  2. Až se nám začne vařit voda ve velkém hrnci, přidáme sůl a těstoviny, které uvaříme podle doporučeného času na obalu.
  3. Začneme si připravovat zeleninu. Okurku, rajčata a avokádo nakrájíme na malé kostičky a začneme skládat do misky. Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky.
    Bezlepková bowl Bezlepková bowl
  4. Těstoviny přecedíme a přidáme k zelenině do misky, stejně tak quinou. Otevřeme plechovku s cizrnou a přidáme k ostatním ingrediencím.
  5. Smícháme olivový olej, balsamico, bazalku, pepř a sůl a celou misku zakápneme tímto dresingem.
    Bezlepková bowl

U tohoto receptu se nemusíte přesně držet ingrediencí, můžete přidat zeleninu dle chuti nebo cizrnu nahradit jinou luštěninou. Fantazii se meze nekladou.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky