Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Fazolová kostka s čokoládou a vlašáky (V, GF, LF)

17.09.2021 | 30 min.

Ingredience

Těsto:

250 g doměkka uvařených červených nebo černých fazolí
100 g kvalitní hořké čokolády
60 g kokosového oleje
70 g javorového sirupu
25 g kokosového cukru
30 g kakaa
100 g vlašských ořechů
10 g vanilkové esence
2 g soli
1 g jedlé sody
1 g skořice

Na dokončení:

50 g vlašských ořechů

Postup

  1. Fazole rozmixujeme nahrubo, přidáme javorový sirup a vymixujeme do hladké nadýchané pasty. Poté přidáme kakao, kokosový cukr, vanilkovou esenci, sůl, skořici a jedlou sodu a zamícháme. Nakonec přidáme rozpuštěnou čokoládu s kokosovým olejem a vlašské ořechy.
    Fazolová kostka s čokoládou a vlašáky
  2. Hmotu ihned rozetřeme do pekáčku o velikosti 20 × 30 cm, který jsme předem vyložili papírem na pečení. Povrch hustě posypeme vlašskými ořechy. Při 170 °C pečeme 25–30 min.
  3. Před vlastním krájením necháme korpus řádně vychladnout, nejlépe krajíme po důkladném vychladnutí v lednici. Před podáváním můžeme poprášit kakaem.

Tip:

Nešetřete na kvalitě čokolády, čím více procent kakaových součástí bude mít, tím pevnější bude upečený dezert. Pro ještě větší a také hutnější chuťový zážitek můžeme do hmoty přidat 20 g cizrnové či fazolové mouky.

Kategorie:

Zdravý svět

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky